3 και 4 Ιουλίου το 4ο "Επ' αρωγή"

0
      
Στις 3 – 4 Ιουλίου 2014, θα πραγματοποιηθεί φέτος,  το 4ο κατά σειρά πανελλήνιο συνέδριο πραγματοποιείται των Μονάδων Κοινωνικής Πρόνοιας «Επ’ αρωγή» με θέμα του «Πρόνοια: Νέο Πρόσωπο και Προοπτικές» στο ξενοδοχείο Mira Mare στον Άγιο Νικόλαο.

 «Σκοπός του είναι η  αναφορά σε θέματα των Μονάδων Κοινωνικής Πρόνοιας όλης της χώρας.   Μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία θα δοθεί η ευκαιρία να συζητηθούν διεξοδικά οι αλλαγές της Κοινωνικής Πρόνοιας και των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας, καθώς και οι προοπτικές τους, ώστε να γίνουν γνωστές στην ευρύτερη κοινωνία, έχοντας πάντα τη στήριξη της πολιτείας.   Η θεματολογία του Συνεδρίου θα αφορά τις εξελίξεις στο θεσμό της Κοινωνικής Πρόνοιας, τις δυσκολίες που έχουν προκύψει, τις νέες προσεγγίσεις περίθαλψης και φροντίδας, την παρουσίαση των παρεχόμενων υπηρεσιών των Μονάδων και γενικότερα προγράμματα και δράσεις, που σχετίζονται με το ευρύτερο πλαίσιο της πρόνοιας στην τοπική κοινωνία.» είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στους δημοσιογράφους χθες το μεσημέρι η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης Ελένη Τσαντηράκη.

 «Το Συνέδριο αυτό στόχο έχει την ανάδειξη σημαντικών θεμάτων, τα οποία έχουν προκύψει από το μετασχηματισμό του θεσμού της Κοινωνικής Πρόνοιας, από τις συνεχείς προκλήσεις και αλλαγές στο κοινωνικό ιστό και γενικότερα στους κοινωνικούς, πολιτικούς θεσμούς, αξίες, δεδομένου των δύσκολων οικονομικών συγκυριών και της γενικότερης αλλαγής του δημοσιονομικού συστήματος. 

Η μεγάλη πρόκληση για όλους εμάς, που έχουμε αναλάβει την ευθύνη και την ηθική υποχρέωση να συμμετέχουμε στην αναγέννηση και αναδιοργάνωση της Κοινωνικής Πρόνοιας, είναι να αναδείξουμε εναλλακτικές προσεγγίσεις, προτάσεις, κατευθύνσεις, τόσο για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες, σοβαρές αναπηρίες, ηλικιωμένους κ.α.), στις οποίες απευθυνόμαστε, όσο και για τη βελτίωση της λειτουργίας των δομών, τη στήριξη και εκπαίδευση των επαγγελματιών και γενικότερα τη διαμόρφωση ενός οράματος, για ένα ουμανιστικό μοντέλο κοινωνικής φροντίδας.» είπε ακόμα. 

Μίλησε για την μεγάλη ανταπόκριση που υπάρχει  από ολόκληρη την χώρα σε ότι αφορά τις συμμετοχές ενώ το πρόγραμμα του συνεδρίου βρίσκεται ήδη στο τυπογραφείο ενώ σε αυτό συμμετέχουν εργαζόμενοι από όλες τις μονάδες της Κρήτης και επιστήμονες από Ελλάδα και το Εξωτερικό. 

Το συνέδριο αυτό είναι εξέχουσας σημασίας διότι είναι το πρώτο που γίνεται σε πανελλαδική κλίμακα μετά την ενοποίηση όλων των μονάδων κοινωνικής φροντίδας και πρόνοιας κάτω από ένα ενιαίο φορέα που υπάγεται στο υπουργείο Εργασίας. Το παρόν θα δώσει και θα ανοίξει της εργασίες ο υφυπουργός εργασίας Βασίλης Γκεγκέρογλου  και η γενικής γραμματέας κα. Μπέκου. 

Τέλος η πρόεδρος τόνισε ότι παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν παράλληλες συναντήσεις ομάδων σε εξειδικευμένα ζητήματα τα αποτελέσματα των οποίον επίσης θα εμπλουτίσουν τις εξελίξεις του συνεδρίου.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

  150.000 θέσεις εσωτερικού από €19!
         
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κουφάρι χελώνας στον Όρμο, fotos.

      Νεκρή χελώνα καρέτα καρέτα αντίκρισαν οι πολίτες που περπατούν στον δρόμο του Όρμου …