in

Ο «ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΟΝΙΕΓΚΙΝ» σε ζωντανή μετάδοση στο ΡΕΞ, το Σάββατο 22 Απριλίου 2017, στις 19:55.

Σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη, το Σάββατο 22 Απριλίου 2017, στις 19:55.

 

Το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met:Live in HD», μετά την κορυφαία όπερα «ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ» σε μια σπάνια αναβίωση του έργου που συνεπήρε το κοινό, παρουσιάζει σε όλες τις αίθουσες του δικτύου ΑΝΤΕΝΝΑ στην Ελλάδα και την Κύπρο, το αριστούργημα του Tchaikovsky «ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΟΝΙΕΓΚΙΝ».

 

Η ρομαντική τραγωδία «ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΟΝΙΕΓΚΙΝ» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης στις 24 Μαρτίου 1920. Από τότε η κορυφαία νεοϋορκέζικη σκηνή θα ανεβάσει τον «Ευγένιο Ονιέγκιν» πολλές φορές λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές και θερμή αποδοχή από το κοινό της.

 

Η σούπερ σταρ υψίφωνος Anna Netrebko στην μια και μοναδική εμφάνισή της φέτος στη σκηνή της Met επαναλαμβάνει μια από τις πιο φημισμένες ερμηνείες της στον ρόλο της Τατιάνας, της αφελούς ηρωίδας της όπερας του Tchaikovsky, που βασίζεται στο κλασικό μυθιστόρημα του Pushkin. Η Netrebko μας χαρίζει μια εκπληκτική ερμηνεία σε ένα πολύ απαιτητικό ρόλο, αποδίδοντας φωνητικά ένα μεγάλο φάσμα συναισθημάτων όπως εξελίσσεται από την συναισθηματική εφηβεία ως την ώριμη ηλικία μιας γυναίκας. Ο Peter Mattei πρωταγωνιστεί ως ο ομώνυμος χαρακτήρας που απορρίπτει τον έρωτα της Τατιάνας ώσπου να είναι πια πολύ αργά. Ο Robin Ticciati, Μουσικός Διευθυντής της Glyndebourne Festival Opera, διευθύνει την αναβίωση της σκηνοθεσίας της Deborah Warner που άνοιξε την σεζόν 2013-2014 της Met . Ο Alexey Dolgov ερμηνεύει τον ρόλο του φίλου του Ονιέγκιν που γίνεται αντίζηλος, του Λένσκι, ενώ η Elena Maximova είναι η αδερφή της Τατιάνας, η Όλγα και ο Štefan Kocán ο Πρίγκιπας Γκρεμίν.
Η παράσταση «ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΟΝΙΕΓΚΙΝ» θα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση το Σάββατο 22 Απριλίου στις 19:55 σε όλες τις αίθουσες του δικτύου.

 

THE METROPOLITAN OPERA: LIVE IN HD

 

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2016-2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΖΩΝΤΑΝΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

«ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΟΝΙΕΓΚΙΝ» του Pyotr Ilyich Tchaikovsky

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 AΠΡΙΛΙΟΥ 2017

ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ REX, ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

(Λασθένους & Μιχαήλ Σφακιανάκη γωνία)

 

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
19:55 – 20:05 Αντίστροφη Μέτρηση Έναρξης
20:05 – 21:23 Έναρξη Παράστασης: ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ (ΠΡΑΞΗ 1)
21:23 – 21:56 Διάλειμμα INTERMISSION (33:00)
  • Ζωντανή συνέντευξη/ βίντεο υλικό Met
  • Διάλειμμα 15:00
  • Ζωντανή συνέντευξη / Εισαγωγή στην ΠΡΑΞΗ 2
21:56 – 22:40 ΠΡΑΞΗ 2
22:40 – 23:05 Διάλειμμα INTERMISSION (25:00)
  • Ζωντανή συνέντευξη/ βίντεο υλικό Met
  • Διάλειμμα 15:00
  • Ζωντανή συνέντευξη / Εισαγωγή στην ΠΡΑΞΗ 3
23:05 – 23:42 ΠΡΑΞΗ 3
23:42 – 23:47 Κλείσιμο / Τίτλοι Τέλους

 

«ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΟΝΙΕΓΚΙΝ» του Pyotr Ilyich Tchaikovsky, The MET

Περιγραφή παράστασης

Η Anna Netrebko επαναλαμβάνει μια από τις πιο φημισμένες ερμηνείες της στον ρόλο της Τατιάνας, της αφελούς ηρωίδας της όπερας του Tchaikovsky, που βασίζεται στο κλασικό μυθιστόρημα του Pushkin. Ο Peter Mattei πρωταγωνιστεί ως ο ομώνυμος χαρακτήρας που απορρίπτει τον έρωτα της Τατιάνας ώσπου να είναι πια πολύ αργά. Ο Robin Ticciati, Μουσικός Διευθυντής της Glyndebourne Festival Opera, διευθύνει την αναβίωση της σκηνοθεσίας της Deborah Warner που άνοιξε την σεζόν 2013-2014 της Met. Ο Alexey Dolgov ερμηνεύει τον ρόλο του φίλου του Ονιέγκιν που γίνεται αντίζηλος, του Λένσκι, ενώ η Elena Maximova είναι η αδερφή της Τατιάνας, η Όλγα και ο Štefan Kocán ο Πρίγκιπας Γκρεμίν.

 

Υπότιτλοι

Ελληνικοί / Αγγλικοί

 

Διάρκεια

3 ώρες & 38 λεπτά

Διανομή

Τατιάνα: Anna Netrebko

Όλγα: Elena Maximova

Λένσκι: Alexey Dolgov

Ονιέγκιν: Peter Mattei

Γκρεμίν: Štefan Kocán

Συντελεστές
Διεύθυνση ορχήστρας: Robin Ticciati
Σκηνοθεσία: Deborah Warner

Σκηνικά: Tom Pye

Κουστούμια: Chloe Obolensky
Φωτισμοί: Jean Kalman

Σχεδιασμός video: Finn Ross και Ian William Galloway

Χορογραφίες: Kim Brandstrup