in , , , ,

Επίσκεψη στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης fotos – video

«Με την Ματιά της Μαρίας »
 ‘Επίσκεψη στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης ’
Αυτές τις Άγιες μέρες όλοι μας έχουμε την ανάγκη να πάμε σε ένα Ιερό Ναό για
Εκκλησιασμό. Επισκέφτηκα λοιπόν τον  Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης που βρίσκετε στις Δωριές Μεραμβέλλου κοντά στα χωριά Καστέλλι, Φουρνή και καθ’οδόν προς την Ιερά Μονή Αρετίου . Με την επίσκεψη μου την ώρα που περιεργαζόμουνα τους χώρους του Ναού ένιωσα, ότι μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη και προσκυνητή ηρεμία, χαλάρωση, και πολλές ευωδίες από τα όμορφα δέντρα και τα λουλούδια που τον περιτριγυρίζουν . Ο Ιερός Ναός του Αγίου Κων/νου και Ελένης λειτούργησε ως Μονή από τον 16ο αιώνα  έως τον 19ο αιώνα και γνώρισε μεγάλη άνθιση στο πέρασμα των αιώνων .
26 4 16 maria matia 1 26 4 16 maria matia 2
 
Με αφορμή την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Παντάνασσας και τους Βυζαντινούς χώρους που διαθέτει.
Από τότε έως και σήμερα λειτουργεί ως Καθεδρικός Ναός .
Το 2008 με την ευλογία του αείμνηστου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.Νεκταρίου ,με την καλή θέληση του Πατέρα Κωνσταντίνου Κανιτάκη και του Πατέρα Εμμανουήλ Πατεράκη ,σε συνεργασία και  με το δραστήριο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο ανακαινίσθησαν οι χώροι  του Ναού εκ βάθρων .
26 4 16 maria matia 3
Διαθέτει αίθουσα Δεξιώσεων , Κειμηλιοφυλάκειο ,αίθουσα Λαογραφικού Μουσείου και μεγάλο προαύλιο χώρο σε Βυζαντινό ρυθμό, όπου αυτό έχει σαν αφορμή συχνά εκδρομείς να επισκέπτονται τον Ναό και έτσι να λειτουργεί πλέον με την ευλογία και την ελπίδα του Θεού ως ένα σημαντικό θέρετρο και για τον Θρησκευτικό Τουρισμό . Συνδέοντας ξανά έτσι το παρελθόν αιώνων με ένα καινούργιο μέλλον.
κείμενο φωτογραφία βίντεο
Μαρία Κασωτάκη