147η επέτειος της Μάχης του Λασιθίου.

0
0
      

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδει ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιώργος Μηλιαράς στον εορτασμό της 147ης επετείου της Ιστορικής Μάχης του Λασιθίου (20-30 Μαΐου 1867), που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Ιουνίου στις 11 το πρωί στην Ιερά Μονή Κρυσταλλένιας
Η Μάχη του Λασιθίου αποτελεί δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για το Νομό Λασιθίου και αναγνωρίστηκε με Προεδρικό Διάταγμα το 2007.

Η 10ήμερη Μάχη του Λασιθίου (20-30 Μαΐου 1867) αποτελεί ένα από τα κορυφαία γεγονότα της Κρητικής Επανάστασης (1866-1869) και γενικά της νεώτερης κρητικής ιστορίας και αναδείχθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.


Να σημειωθεί πως ο φετινός εορτασμός, σύμφωνα με το πρόγραμμα, ξεκινά με πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Κρουσταλλένιας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Νεκταρίου, στο τέλος της οποίας θα ψαλεί δοξολογία ενώ στις 11 θα ξεκινήσει η εκκλησιαστική πομπή από τον Ιερό Ναό προς το χώρο του Παλλασιθιώτικου Μνημείου, όπου μετά το πέρας της Επιμνημόσυνης Δέησης θα εκφωνηθεί σύντομος πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Γεώργιο Καλογεράκη Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Καστελίου Πεδιάδος και Υποψήφιο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 


Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και οι εκδηλώσεις θα κλείσουν στο χώρο του αμφιθεάτρου.

ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

www.anatolh.com

 
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην πρώτη γραμμή του αγώνα πυροσβέστες από το νομό Λασιθίου

      Στη Βουλή έφθασαν το μεσημέρι της Παρασκευής εκατοντάδες πυροσβέστες που συγκεντρώθη…