125 εργαζόμενοι πήραν…δίπλωμα

0
      

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης η απονομή των βεβαιώσεων σε 125 εργαζόμενους που παρακολούθησαν τα προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις και μέλη φορέων εκπροσώπησης εργοδοτών τα λεγόμενα ΛΑΕΚ 1-25 τα οποία στοχεύουν στην απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων των εργαζομένων.

Πρώτη φορά στην περιοχή μας εκκρίθηκαν και υλοποιήθηκαν την προηγούμενη περίοδο προγράμματα με τα μαθήματα να γίνονται στην αίθουσα του Επιμελητηρίου.
-Ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών, 
-διαδικασίες εισαγωγών εξαγωγών,
-εκμάθηση Ρωσσικης γλώσσας σε 2 τμήματα όπου διδάχτηκαν η
βασική ορολογία της ρώσικης γλώσσας. 
 

  150.000 θέσεις εσωτερικού από €19!
«Τα προγράμματα αυτά είναι στην ουσία προγράμματα που χρηματοδοτούνται και από τις κρατήσεις των ίδιων των εργαζομένων και των επιχειρήσεων μέσο του ΟΑΕΔ  για την επιμόρφωση τους. Τα προγράμματα αυτά μπορούν να εφαρμοστούν είτε από τις ίδιες τις επιχειρήσεις είτε και από άλλους φορείς.» είπε μεταξύ άλλων στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Μανόλης Πεπόνης . 
 Πρόσθεσε ότι τα προγράμματα αυτά υπάρχουν πολλά χρόνια αλλά έως τώρα δεν υπήρχε ανταπόκριση από τους εργοδοτικούς φορείς. «Φέτος καταφέραμε να συντονιστούμε καλύτερα και με το επιμελητήριο Λασιθίου αλλά και με την ομοσπονδία  Εμπορικών και βιοτεχνικών συλλόγων του νομού και τους εμπορικούς συλλόγους επίσης  και σε όλο το νομό έχουν επιμορφωθεί περίπου 350 άτομα. Αυτές οι δράσεις είναι σημαντικές γιατί με χρήματα δικά μας  χωρίς κανείς να επιβαρύνεται το παραμικρό ενώ την ίδια στιγμή όσοι φορείς συμμετέχουν εισπράττουν κάποια χρήματα όπως επίσης υπάρχει και οικονομική αποζημίωση και σε όσους τα παρακολουθούν.» είπε ο κ. Πεπόνης τα παρακολουθούν. 
 
Στον χαιρετισμό του κατά την διάρκεια της απονομής ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης είπε πως το Επιμελητήριο θα βρίσκεται πάντα μέσα στον παλμό των πρωτοβουλιών που συμβάλουν στην ορθότερη κατανομή της εκπαίδευσης τόσο των επαγγελματιών όσο και των εργαζομένων.
 Η υπεύθυνη του ΚΠΕ Ευρωπαϊκή προοπτική σε συνεργασία με το οποίο έγιναν τα προγράμματα  είπε πως χρόνια προσπαθούσε να πείσει τους τοπικούς φορείς το νομού να ξεκινήσουν να γίνονται τα πρόγραμμα α αυτά όμως δεν εύρισκε ποτέ ανταπόκριση. 
Από καρδιάς ευχαρίστησε τους δύο πρόεδρους για την συμμετοχή τους και την διάθεση που έδειξαν ώστε να γίνουν τα προγράμματα αυτά  φέτος και τόνισε πως έγινε απλά η αρχή και έπεται η ανάλογη και καλύτερη συνέχεια. Στην απονομή βρέθηκαν σχεδόν όλοι όσοι παρακολούθησαν τα μαθήματα και έλαβαν τις βεβαιώσεις τους.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ
         
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χάθηκε η «Ρόζη»! Μήπως την είδες; [PIC]

      Χάθηκε ο παρακάτω σκύλος στη περιοχή Χαβάνια σήμερα το απόγευμα. Είναι ράτσας πίνσερ…