in , , , ,

Ώθηση στα ξενοδοχεία εντός της πολης

Ένα θετικό στοιχείο που καταγράφεται για τη φετινή σεζόν είναι η ενίσχυση των αποκαλούμενων «ξενοδοχείων πόλης», που φαίνεται να κερδίζουν ξανά τη θέση τους στον τουριστικό χάρτη με χαρακτηριστικό παράδειγμα την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου «Ρέα» και την ανανέωση του «Ερμής» και του «Κοράλ».
 Αυτό αποτελεί ένα θετικό μήνυμα, που βοηθά την πόλη και εκτιμάται πως μπορεί να λειτουργήσει θετικά και για την τοπική αγορά, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα.

«Η πόλη και η τοπική κοινωνία μπορεί να μην εισπράττει αυτά που αναμένει, αλλά για να αλλάξει αυτό θα πρέπει να γίνει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια και από τους φορείς. Έχει ατονήσει ο ρόλος φορέων που έχουν σχέση με τον τουρισμό και τα επαγγέλματά του που έχουν άμεσο ρόλο.


 Γίνεται τελευταία μια προσπάθεια να ανασυνταχθούν τα όργανά τους για να έχουν ρόλο και λόγο και έχει σημασία αυτό. 

Χωρίς αφορισμούς πρέπει να συζητήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι σοβαρά και χωρίς προκαταλήψεις για να βρεθούν λύσεις», επισημαίνει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου κ. Μανόλης Πεπόνης, που θεωρεί θετικό γεγονός την προσπάθεια ανασύστασης Συλλόγων, όπως των εστιατόρων και μπαρ.

ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

www.anatolh.com