in

Όταν το 1968 ο Παπατακός πέρασε απο τη Νεάπολη

Οι φωτογραφίες κρατούν ζωντανές τις αναμνήσεις και τα γεγονότα του χθές και χάρη σε ανθρώπους που σέβονται το αρχείο που έχουν στα χέρια τους τα γεγονότα και οι στιγμές ζωντανεύουν ξανά.

Αυτό συμβαίνει σε ότι αφορά το πλούσιο φωτογραφικό αρχείο ΠΑΠΑΜΙΤΣΑΚΗ όταν ο γιος του Μιχάλης δημοσιοποιεί μερικές απο αυτές.

Ανήμερα της 21ης του Απρίλη ανέβασε την εικόνα που βλέπεται με το σχόλιο “Σαν σημερα η χουντα ξεσπα στην Ελλαδα.Ενα χρονο αργοτερα ο Πατακος περιοδευει για το ”ΝΑΙ”. Νεαπολη 1968. Κ.ΠΑΠΑΜΙΤΣΑΚΗΣ”

δείτε μερικά απο τα σχόλια που αναρτήθηκαν στην δημοσίευση

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ Κατακαλόκαιρο, υπαίθρια ομιλία στο πάρκο, είναι ο Ιούνιος του 1973, στο δεύτερο δημοψήφισμα της δικτατορίας. Η μαντινάδα της Βραδυνής, έμεινε στη μνήμη μας τότε : “Ποτέ δεν εξανάγινε τέτοιο κουτί ρημάδι, να ρίχνεις όχι το πρωϊ να βγαίνει ναι το βράδυ”. Διακρίνω τον μακαρίτη Νίκο Χουρδάκη αδελφό του Νίσπιτα, που κάλυπτε ηχητικά την ομιλία.
Μανόλης Μαυροφόρος στη “σύναξη” αυτήν(που δεν …παραβρέθηκα) μια μικρή πτυχή…μετά την “ομιλία” του χουνταίου, ρωτά ο Θοδωρής Φαϊτάκης “κι΄ αν βγει ΟΧΙ? ” ( εννοούσε στο δημοψήφισμα) και η “αποστομωτική” απάντηση του χουνταίου….”οχιά”
Gagi Siskaki Αυτο το θυμαμαι…ημουν μαθητρια δημοτικου!
Andonis Gialelakis θυμάμαι το ελικόπτερο του να προσγειώνεται στο γήπεδο μπροστά απο την Μεγάλη Παναγία (σημερινό Γυμνάσιο). ήμουν τεσσεράμισι χρονών!
Gagi Siskaki Κιτρινο χρωμα..πολυ σκονη!!
Μιχάλης Καφφετζάκης Ειναι μεσα στον χωρο του Δ.Περιπτερου (Μανθος) και απορω ποσο λιγο ακροατηριο ειχε αυτη η γελοιογραφια .Ημουνα φοιτητης αρα το 1968 της FOTO ειναι λαθος .Η Νεαπολη τελικα απουσιαζει και οι ασυναρτησιες του ανοητου περιοριζονται σε ελαχιστο ακροατηριο οσο χωρεσε η αυλη του Μανθου !!!!!!!
Γιάννης Τσιχλής Η χούντα, Μιχάλη, έκανε δυο δημοψηφίσματα. Το πρώτο διενεργήθηκε την 29-9-1968 και αφορούσε τροποποίηση του Συντάγματος. Το δεύτερο (αυτό που εννοείς) διενεργήθηκε την 29-7-1973 και αφορούσε την κατάργηση της Βασιλευομένης Δημοκρατίας. Προφανώς η φωτογραφία είναι από το πρώτο δημοψήφισμα.
Μανόλης Μαυροφόρος ε, είχε κάμποσο κόσμο…επικράτησε η αντίληψη “μη βρούμε κανένα μπελά”…αλλά και οι συντοπίτες μας δεν διακρινονται από ,,,νταηλίκι (για να μην πω άλλο χαραχτηρισμό)