in , , , , ,

Όλοι μαζί για ένα σκοπό, fotos & voice

Ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας οι δράσεις της πολυμορφικής 2ημερίδας που θα γίνει το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 του μήνα στην πλατεία Δικαστηρίων της Νεάπολης με θέμα «ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΔΗΓΩ». 

Δύο μέρες γεμάτες από δράσεις που ενημερώνουν πληροφορούν και εκπαιδεύουν μικρούς και μεγάλους σε όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με την οδική ασφάλεια και την παροχή πρώτων βοηθειών. 

Την Δευτέρα μικρά και πιο μεγάλα απιδιά ζωγράφισαν πολύχρωμα πανό και ταμπέλες που θα διακοσμήσουν τον χώρο των εκδηλώσεων ενώ έφτιαξαν και διάφορα όμορφα μιρκοαντικείμενα που θα πωλούν το 2ήμερο. 

Οι μικροί ζωγράφοι είχαν στην διάθεση τους χρώματα και ακουαρέλες, πανό και χαρτόνια και δημιούργησαν με την παιδική τους  ικανότητα πολύχρωμα μηνύματα και σχέδια εμπνευσμένα από το θέμα της δράσης του επόμενου 2ημέρου. 

Είναι μια διοργάνωση στην οποία πραγματικά συμμετέχουν όλοι οι φορείς, σύλλογοι, σωματεία και υπηρεσίες της περιοχής από την στιγμή που το θέμα της οδικής ασφάλειας είναι μέγιστης σημασίας για όλους μα όλους στη Νεάπολη που μετρά δεκάδες θύματα τροχαίων ατυχημάτων που έχουν συμβεί τον μήνα Ιούλιο. 

«Διαπιστώναμε όλοι ότι το καλοκαίρι στην περιοχή μας έχουμε θανατηφόρα τροχαία, σαν νησί και σαν χώρα θρηνούμε χιλιάδες ανθρώπους θύματα των τροχαίων ατυχημάτων. Πρέπει λοιπόν κάτι να κάνουμε, κάτι ουσιαστικό και ταυτόχρονα πολυποίκιλα ενδιαφέρον και έτσι ζητήσαμε την συμβολή όλων των φορέων που προς τιμή τους ανταποκρίθηκαν θετικά όλοι σε αυτό το κάλεσμα.  Η Λέσχη φίλων του νοσοκομείου της Νεάπολης «θετική σκέψη» ξεκίνησε πριν καιρό την επεξεργασία μιας δράσης με στόχο την ενημέρωση στο θέμα της οδικής ασφάλειας και στην πρόσκληση της προς όλους τους φορείς σαφώς πείρε τις θετικές απαντήσεις από όλους. Με τον ρόλο του παρακινητή από τα μέλη του σωματείου των φίλων της Νεάπολης βάζουμε σαν στόχο να φύγουν όλοι όσοι παρακολουθήσουν τις εργασίες του 2ημέρου πιο ενημερωμένοι  και ευαισθητοποιημένοι για το σημαντικό αυτό θέμα των τροχαίων ατυχημάτων.» είπε η Στέλλα Διακάκη από την Λέσχη των φίλων του νοσοκομείου Νεάπολης ευχαριστώντας όλους όσους συμμετέχουν ενεργά και ουσιαστικά, Φορείς: ΑΕΝ, ΑΟΛ, ΑΣΟΛ, ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ, ΝΕΟΙ ΝΕΑΠΟΛΗΣ, ΠΛΕΑΜ, ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ, ΦΙΛΟΙ ΠΑΙΔΟΠΟΛΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ,  σε αυτές τις 48 ώρες  πρόληψης στο μείζον αυτό θέμα.

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

7.00 μμ «Απεγκλωβισμός από τροχαίο ατύχημα»
Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγίου Νικολάου
8.00 μμ «Πρώτες βοήθειες στον τόπο του ατυχήματος»
Λέσχη Φίλων του Νοσοκομείου Νεάπολης: Η Θετική Σκέψη
8.15 μμ «Ασφαλής οδήγηση μοτοσικλέτας»
Παρουσίαση από τη Λέσχη Μοτοσικλετιστών Αγίου Νικολάου
8.45 μμ «Αλκοόλ και οδήγηση»
Ειδικά γυαλιά προσομοίωσης μέθης από τους Εθελοντές Προτέκτα Ηρακλείου
21.10 μμ Ομιλία και παρουσίαση βίντεο
«Ζωγραφίζουμε τη ζωή»
κ.Γεώργιος Μαυροειδής, Πρόεδρος συλλόγου Φίλων Παιδόπολης
«Η συμβολή της ελληνικής αστυνομίας στην οδική ασφάλεια»
κ. Ιωάννης Παπαλεωνίδας, Διοικητής Α.Τ Νεάπολης Λασιθίου
Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

7.00 μμ «Ποδηλατώ με ασφάλεια στην πόλη» – Ποδηλατικός Σύλλογος
Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στο Δημοτικό χώρο στάθμευσης (πάρκινγκ νοσοκομείου) – παιδιά άνω των 7 ετών/απαραίτητος εξοπλισμός: ποδήλατο και κράνος
8.15 μμ «Αντιπαραβολή Αγωνιστικού οχήματος με συμβατικό επιβατικό Ι.Χ»
Αγωνιστικός Όμιλος Λασιθίου
8.45 μμ Ομιλία και παρουσίαση βίντεο
«Τροχαία συμβάντα στην Κρήτη-ένα διαχρονικό πρόβλημα»
κ. Ιωάννης Λιονάκης, Πρόεδρος Συλλόγου Εθελοντών για την Πρόληψη Τροχαίων Ατυχημάτων

Το πρόγραμμα κλείνει με τον πιο μουσικό τρόπο, όπου μουσικοί από την περιοχή θα παρουσιάσουν μια συναυλία με καλοκαιρινές διαθέσεις.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ