in , , ,

Όλες οι δυνάμεις στην μάχη της πυρκαγιάς στον Χανδρά.

zakr6

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των δυνάμεων της Πυροσβεστικής αλλά και κατοίκων των περιοχών του Χανδρά για να περιορίσουν την πυρκαγιά που καίει όλο το απόγευμα. Η φωτιά επεκτείνεται στην πίσω μεριά του βουνού.


zakr1
zakr2
zakr5

zakr7
Τελευταία ενημέρωση 20.38.
Βελτιώνεται κάπως η κατάσταση στην περιοχή του Χανδρά αφού η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί. Κάηκαν ελαιόδεντρα και δίκτυα άρδευσης αλλά ο φόβος για να επεκταθεί η φωτιά στα σπίτια του χ
ωριού έχει μειωθεί.
Τελευταία ενημέρωση 20.13.
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο της Πυροσβεστικής. Επιχειρούν δυνάμεις από Σητεία, Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα, Ηράκλειο, με βοήθεια ακόμα από αστυνομικές δυνάμεις, το Δήμο Σητείας, το 3ο ΚΕΠ Ζήρου, την ΕΔΕΑΚ, αλλά και κατοίκους από τα γύρω χωριά. Στην προσπάθεια πυρόσβεσης λάμβαναν μέρος δύο ελικόπτερα και πολλά υδροφόρα οχήματα.
Υπάρχουν φόβοι η φωτιά να κατευθυνθεί προς το χωριό και για παν ενδεχόμενο υπάρχει το λεωφορείο του Δήμου Σητείας για να μεταφέρει τους κατοίκους σε ασφαλή τοποθεσία.
ΩΡΑ 18.10. Πρίν από λίγη ώρα ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή του Χανδρά, που λόγω του δυνατού αέρα έχει πάρει διαστάσεις.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ήδη μεταβεί στην περιοχή και στην προσπάθεια κατάσβεσης θα συμβάλει πεζοπόρο τμήμα από το Ηράκλειο και όχημα από την Π.Υ. Αγίου Νικολάου.

πηγη