in , ,

Χωρίς εκπρόσωπο της η αντιπεριφέρεια του νομού στην παρέλαση της Νεάπολης, "Απαράδεκτη και προσβλητική η απαξίωση τους στην πόλη μας"

Με λαμπρότητα και επισημότερα εορτάστηκε και στη Νεάπολη η Εθνική εορτή για την 25η Μαρτίου ενώ χωρίς κανένα λεκτικό ή άλλο επεισόδιο πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης η κατάθεση στεφάνων και η παρέλαση των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το μοναδικό άσχημο γεγονός που σχολιάστηκε από όλους ήταν η μη παρουσία εκπροσώπου της αντιπεριφέρειας Κρήτης, τόσο στην δοξολογία όσο και στην κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση. Είναι πρώτη φορά που δεν δίνει το παρόν σε εθνική εορτή στη Νεάπολη εκπρόσωπος της δευτεροβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης, πρώην νομαρχία νυν αντιπεριφέρεια. 
Αν και είχε ακολουθηθεί όλο το πρωτόκολλο της διαδικασίας των προσκλήσεων, όπως δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ, ο γραμματέας της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης Κωστής Δρακωνάκης, καμία ενημέρωση δεν υπήρξε για την απουσία εκπροσώπου γεγονός που καυτηριάστηκε δεόντως από τους υπόλοιπους επίσημους και όχι μόνο.   
Κατά τα λοιπά μετά την δοξολογία στον Ι.Ν της Μεγάλης Παναγίας ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των ηρώων στο κέντρο της πλατείας Νεάπολης, κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των φορέων και των αντιστασιακών οργανώσεων και ακολούθησε η παρέλαση των σχολείων. Καταχειροκροτούμενοι παρέλασαν οι μαθητές των δύο δημοτικών, του γυμνασίου της ΕΠΑΣ, του ΕΠΑΛ και του ΓΕΛ υπό τους ήχους των εμβατηρίων της φιλαρμονικής της Νεάπολης η οποία και έκλεισε την παρέλαση. 
η σημαια της ΕΠΑΣ
Ένα άλλο χαρακτηριστικό της παρέλασης ήταν και η τελευταία παρουσία μεταξύ των σχολείων της πόλης των σπουδαστών της ΕΠΑΣ η οποία και καταργείτε. Φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν εγγραφές για σπουδαστές της πρώτης τάξης ενώ αυτοί της δευτέρας το πιο πιθανό είναι να απορροφηθούν σε ένα νέο φορέα εκπαίδευσης και κατάρτισης που δημιουργείται που ακόμα δεν γνωρίζουμε εάν θα λειτουργήσει στη Νεάπολη.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ,