in ,

Φως στο ΝΗΣΙ εντός του Ιούλη.

Σύμβαση με Αγιονικολιώτη ηλεκτρολόγο – μηχανικό υπεγράφη χθες από την ΕΤΑΔ, με αντικείμενο την ανάληψη του έργου λειτουργίας του ηλεκτροφωτισμού της Σπιναλόγκας. Την πληροφόρηση αυτή είχε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντ. Ζερβός από τον Γ. Γραμματέα Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων Γιάννη Πυργιώτη, ο οποίος επεσήμανε επίσης ότι θα γίνει συμπλήρωση με περίπου δέκα προβολείς που είχαν καταστραφεί από διάφορους παράγοντες.
Οι εργασίες συντήρησης και προετοιμασίας του δικτύου ηλεκτροφωτισμού εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Ιουλίου, οπότε αναμένεται ότι θα είναι σε θέση να ανάψει και να φωτίζεται το νησί για ορισμένες μέρες εβδομαδιαίως και για συγκεκριμένες ώρες στη διάρκεια της νύχτας.
Ο δήμαρχος ενημέρωσε σχετικά την υπεύθυνη για τη Σπιναλόγκα, αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου Γ. Μοσχόβη.
Ο κ. Ζερβός υπενθύμισε στον κ. Πυργιώτη, την δέσμευση που είχε αναληφθεί ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Αθήνα των εκπροσώπων συναρμοδίων και εμπλεκόμενων φορέων, για να δρομολογηθούν οι επόμενες κινήσεις, σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση υποθαλάσσιου καλωδίου, με το οποίο θα συνδεθεί η Σπιναλόγκα με το κεντρικό δίκτυο της ΔΕΗ στην Κρήτη για να ηλεκτροδοτηθεί.

 

Ο Γ. Γραμματέας διαβεβαίωσε ότι θα αναλάβει να απευθύνει τη σχετική πρόσκληση για να γίνει η σύσκεψη την επόμενη ή τη μεθεπόμενη εβδομάδα.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

www.anatolh.com