in , , , , , ,

Φυγή προς τα…εμπρός.

Ζούμε σε μια εποχή παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, όπου γίνεται εύκολα αντιληπτή η έλλειψη ισχυρού κοινωνικού κράτους….γραφει ο Ελπιδοφόρος Αλέξης

Τούτη την εποχή η ενίσχυση και η στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι αναγκαία για την επιβίωση της χώρας μας.


Ο κύριος Καρατσής, έχει συγκροτήσει ένα ευρύ μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θέλει αλλαγές, θέλει να στηρίξει την καινοτομία και την περιφερειακή ανάπτυξη και να αναδείξει την ταυτότητα και τις αξίες του τόπου μας.  Μπορεί να σταθεί στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών, να προβάλει τα προβλήματά τους, ν’ αναδείξει τις ανάγκες τους και να προβεί στη λύση τους.



Με τον συνδυασμό μας, αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να υπερβούμε τα στενά κομματικά σύνορα, γιατί το κοινωνικό μέτωπο των αλλαγών που χρειάζεται η χώρα μας πρέπει να αγκαλιάζει πολίτες από όλο το πολιτικό φάσμα.



Τα προβλήματα του δήμου μας είναι πολλά. Μαγικές λύσεις για αυτά τα προβλήματα δεν υπάρχουν, διανύουμε περιόδους ύφεσης και το θέμα δεν είναι να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, αλλά η ουσιαστική επίλυση τους. 



Βρισκόμαστε σήμερα μέσα στη δίνη μιας βαθιάς συστημικής κρίσης, η οποία όπου κι αν κοιτάξεις, δεν αφήνει τίποτα ανέγγιχτο. Στην οικονομία, στην κοινωνία, στην πολιτική, ακόμα και στις καθημερινές ανθρώπινες σχέσεις. 



Στην πόλη μας, ο τουρισμός είναι το οικονομικό καύσιμο και παρά τις αντοχές που επιδεικνύει, επηρεάζεται άμεσα, από το ευρύτερο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον και για αυτόν το λόγο, πρέπει να γίνουν κινήσεις για την τουριστική προβολή του τόπου μας, την ενίσχυση και την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων, και την εμπορική αξιοποίηση καινοτόμων ιδεών στον τουριστικό τομέα.



Η θετική ανάπτυξη -η οποία συνήθως περιγράφεται ως οικονομική ανάπτυξη- είναι δυνατή, μόνο μέσω δομικών αλλαγών που επιφέρουν βελτιώσεις.



Το μεγάλο ζητούμενο, είναι να αποτελέσει η κρίση το έναυσμα, για να θέσουμε τη φαντασία μας σε κίνηση, σχεδιάζοντας κυριολεκτικά σε καινούργια βάση, όλα όσα θα μας επιτρέψουν, να ανήκουμε στους κερδισμένους, μιας νέας εποχής. 

Η απάντηση λοιπόν, δεν μπορεί να είναι η επιστροφή, στο παρελθόν, αλλά η μεγάλη φυγή, προς το μέλλον. 

Η απάντηση είναι, καινοτομία παντού!

Βεβαίως, η καινοτομία ως όπλο κατά της κρίσης, μέσα στις συνθήκες της κρίσης, είναι πολύ δύσκολη άσκηση, καθώς, οι άνθρωποι σε στιγμές αβεβαιότητας και ανασφάλειας, στρέφονται προς το γνώριμο και το συνηθισμένο. 

Ζούμε όμως πλέον, σε μια κοινωνία, που πραγματικά έχει εξαντλήσει την αντοχή, και την ανοχή των μελών της, με το συνεχές στριφογύρισμα, στα ίδια και τα ίδια. Οφείλουμε να της δώσουμε μια καινούργια προοπτική, κι ένα καινούργιο σχέδιο πορείας.

Πιστεύω ότι ο κύριος Καρατσής μπορεί να προτείνει πραγματικές, άμεσες και υλοποιήσιμες λύσεις προς αυτή τη κατεύθυνση.


Μας ενώνει, η αγωνία για το σήμερα, η ελπίδα για το αύριο και η αγάπη για τον τόπο μας.


Αλέξης Ελπιδοφόρος
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγίου Νικολάου
Με υποψήφιο Δήμαρχο το κ. Πανίκο Καρατσή