in , , ,

Φοράει τα καλά της η Λίμνη.

Επιθεώρηση στην περιοχή της λίμνης πραγματοποίησε χθες ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μιχάλη Σγουρό και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου Στέργιο Ατσαλάκη.

Ενημερώθηκαν από τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας, για την εξέλιξη των εργασιών ανακαίνισης της εξέδρας της λίμνης, στην ολοκλήρωση της οποίας δίνεται προτεραιότητα ώστε να έχει τελειώσει την Μεγάλη Εβδομάδα, αφού θα χρησιμοποιηθεί το Μεγάλο Σάββατο.


Επίσης εξετάστηκαν οι φθορές από τη διάβρωση που έχει προκαλέσει η θάλασσα σε διάφορα σημεία περιμετρικά της λίμνης, τα οποία χρειάζονται άμεση συντήρηση.


Θετικός είναι ο Δήμος ως προς τις πρωτοβουλίες καταστηματαρχών που εκδήλωσαν την προθυμία να ανακαινίσουν το χώρο μπροστά στα καταστήματά τους, βάφοντας κατάλληλα τις πέργκολες και το θεατράκι της λίμνης με δικά τους έξοδα.


Ο Δήμαρχος έδωσε οδηγίες ώστε να αποξηλωθούν και να καλυφθούν με πλάκες σημεία, όπως στο κέντρο της πλατείας, στο θεατράκι της λίμνης, όπου, από τότε που διαμορφώθηκε, παραμένει βάση σε σχήμα Π, η οποία προοριζόταν για να δεχθεί το μαρμάρινο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, το οποίο είναι τοποθετημένο λίγο πιο πέρα, μέσα σε μικρή πρασιά, ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων.


ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

www.anatolh.com