in , , ,

Υπερήφανοι … και ας χάσαμε.

Ήττα από την Κόστα Ρίκα με 5-3 στα πέναλτι
Η Εθνική Ελλάδας έφτασε μια ανάσα από μία επική πρόκριση στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά η τύχη της γύρισε την πλάτη. Η «γαλανόλευκη» αν και βρέθηκε να χάνει ατυχώς με 1-0 από την Κόστα Ρίκα, κατάφερε να ισοφαρίσει (1-1) με γκολ του Παπασταθόπουλου στο 91′.

Στην παράταση οι Κοσταρικανοί είχαν ξεμείνει από δυνάμεις και η ελληνική ομάδα έψαχνε να βρει τρόπο να διασπάσει την άμυνά τους. Μία κεφαλιά του Γκέκα στο 94΄ που έφυγε άουτ και ένα κοντινό σουτ του Κατσουράνη (αντικατέστησε τον Μανιάτη) που πρόλαβε και μπλόκαρε ο Γκονζάλες ήταν τα πρώτα δείγματα, για να έρθει -και να χαθεί- μία μοναδική ευκαιρία στο 113΄, όταν η εθνική βγήκε στην αντεπίθεση μετά από κόρνερ, με 5 εναντίον 2, αλλά ο Μήτρογλου καθυστέρησε και το τελικό σουτ του Χριστοδουλόπουλου από πλάγια δεξιά απέκρουσε ο Νάβας. Στις καθυστερήσεις της παράτασης ο Μήτρογλου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ και ο Κέιλορ Νάβας απέκρουσε και πάλι, στέλνοντας το ματς στα πέναλτι.

Στην παρθενική δοκιμασία της εθνικής Ελλάδας στη «ρώσικη ρουλέτα», μοιραίος παίκτης αποδείχθηκε ο Φάνης Γκέκας. Ο έμπειρος φορ νικήθηκε στο τέταρτο πέναλτι από τον Κέιλορ Νάβας και οι Κοσταρικανοί, οι οποίοι ήταν απόλυτα εύστοχοι, κατάφεραν με τον Ουμάνια να σκοράρει στο τελευταίο χτύπημα να πάρουν τη νίκη με 5-3 και το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Η περιπέτεια της «γαλανόλευκης» στη Βραζιλία τελείωσε στο Ρεσίφε και μαζί τελείωσε το «κεφάλαιο» Φερνάντο Σάντος, αλλά και το… βιβλίο της τεράστιας προσφοράς του Γιώργου Καραγκούνη στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

* Μετά το τέλος της παράτασης αποβλήθηκε από τον διαιτητή ο Φερνάντο Σάντος.

Η σειρά των πέναλτι:

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ – ΕΛΛΑΔΑ
Μπόρχες 1-0
1-1 Μήτρογλου
Ρουίς 2-1
2-2 Χριστοδουλόπουλος
Γκονζάλες 3-2
3-3 Χολέμπας
Κάμπελ 4-3
Aπόκρουση στον Γκέκα
Ουμάνια 5-3

με πληροφορίες απο In.gr