in , , ,

Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση Φουρνής, Καστελλίου Φουρνής, Λατσίδας, Βραχασίου και Βρουχά

Υπεγράφη, σήμερα Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014, η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αγίου Νικολάου και της  εταιρείας ”ΑΣΦΑΛΤΙΚΗ – ΛΑΤΟΜΙΚΗ Α.Ε. ” για την ανάπλαση των οικισμών Φουρνής, Καστελλίου Φουρνής, Λατσίδας, Βραχασίου και Βρουχά.

Στόχος των αναπλάσεων είναι η βελτίωση των καθημερινών λειτουργιών των ντόπιων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών των χωριών. Επιλέχθηκαν παρεμβάσεις οι οποίες εναρμονίζονται στην αρχιτεκτονική του οικισμού, χωρίς να αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία τους. 
Κύριος σκοπός των έργων είναι η διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων αλλά και η καλύτερη αξιοποίηση του χώρου. Περιλαμβάνουν πλακοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις δημιουργία πεζοδρομίων, ανάπτυξη χώρων πρασίνου, φωτισμό και διαμορφώσεις ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χωριού.
Ο προϋπολογισμός του έργου σύμφωνα με την μελέτη που εκπόνησε και επέβλεψε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Νικολάου είναι 1.180.800 €και  χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο των ΟΣΑΠΥ. 
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, επεσήμανε  τη σπουδαιότητα του έργου γι’ αυτή τους οικισμούς  και μεταξύ άλλων ανέφερε:  
« Η σύμβαση αυτή αφορά τα πέντε από τα εννέα χωριά στα οποία θα προχωρήσουν εργασίες ανάπλασης, σύμφωνα με τις μελέτες της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου.  Στόχος μας είναι με τις παρεμβάσεις αυτές να βελτιωθούν οι  αστικές υποδομές στα χωριά, τα οποία αποκτούν νέα αξία μετά την κρίση, δεδομένου ότι οι κάτοικοι επιστρέφουν και τα ανακαλύπτουν ξανά. Οι παρεμβάσεις αυτές είναι κρίσιμες και βελτιώνουν γενικά την λειτουργία και την εμφάνιση των οικισμών.  Ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο είναι έμπειρος, άλλωστε αυτή την περίοδο εκτελεί και άλλα έργα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου , υπάρχει τεχνογνωσία και νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τις προσδοκίες μας». 
Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας κ. Αντώνης Ορφανάκης  μας ενημέρωσε ότι ο προγραμματισμός του έργου έχει ήδη ξεκινήσει και οι εργασίες θα ξεκινήσουν μέσα στον Απρίλιο.
Άγιος Νικόλαος, 20-03-2014
Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίου Νικολάου