in

Το 2018 κυκλοφορούν τα πρώτα βιοδιασπώμενα παπούτσια που θα διαλύονται μέσα σε 36 ώρες.

Αν δεν δωρίσετε κάπου τα παλιά σας αθλητικά παπούτσια και αποφασίσετε να τα πετάξετε, θα καταλήξουν σε μια χωματερή όπου θα επιβαρύνουν το περιβάλλον για εκατοντάδες χρόνια. Η Adidas έχει μια εναλλακτική πρόταση, σχεδιάζοντας τα πρώτα βιοδιασπώμενα παπούτσια που διαλύονται μέσα σε 36 ώρες.

Τα Adidas Futurecraft Biofabric, που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά το 2018, έχουν κατασκευαστεί εξολοκλήρου από ένα νέο υλικό (Biosteel) που ανέπτυξε η εταιρεία βιοτεχνολογίας AMSilk. Εκτός από πλήρως βιοδιασπώμενο, το Biosteel χαρακτηρίζεται ως το ανθεκτικότερο 100% φυσικό υλικό που έχει κατασκευαστεί ποτέ και είναι κατά 15% ελαφρύτερο από άλλες συνθετικές ίνες. Δημιουργείται με τις ίδιες πρωτεiνες που χρησιμοποιούν οι αράχνες για να υφάνουν τον ιστό τους.

Με την προσθήκη ενός ειδικού ενζύμου που θα παρέχεται στον αγοραστή μαζί με το παπούτσι, το Adidas Futurecraft Biofabric διαλύεται μέσα σε 36 ώρες και μένουν μόνο οι σόλες, οι οποίες είναι κατασκευασμένες με τον αφρό TPU που χρησιμοποιείται και στη σειρά παπουτσιών Ultraboost.

insider.gr