in

Το όνομα «Αδ. Γεωργιάδης» αναγράφεται ως αποστολέας του πακέτου με εκρηκτικά στον Σόιμπλε

Το όνομα του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη αναγράφεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στη θέση του αποστολέα, στο πακέτο με εκρηκτικά με παραλήπτη τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, για το ζήτημα έχει ενημερωθεί τόσο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, όσο και ο κ. Γεωργιάδης.

Το δέμα εστάλη από άγνωστο μέχρι στιγμής ταχυδρομείο της Αττικής και έφερε ελληνικά γραμματόσημα και σφραγίδες.

Από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ και την αντιτρομοκρατική έχουν ζητηθεί περισσότερες λεπτομέρειες από τις γερμανικές αρχές για τον παγιδευμένο φάκελο και ειδικότερα τη συνδεσμολογία και ότι αφορά τον εκρηκτικό μηχανισμό, καθώς και ευρήματα που μπορεί να βοηθήσουν τις αρχές. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει έρευνες για να διαπιστωθεί από ποιο ταχυδρομείο έφυγε ο φάκελος, πώς πέρασε από τον έλεγχο στο αεροδρόμιο απ΄όπου έφυγε για Γερμανία, καθώς και για τη συλλογή στοιχειών που μπορεί να οδηγήσουν στους δράστες.

Το πακέτο, το οποίο ανακαλύφθηκε στο ταχυδρομικό γραφείο του υπουργείου, περιείχε ένα «εκρηκτικό μίγμα που χρησιμοποιείται συχνά στην πυροτεχνουργία», σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο.

Το μίγμα «θα μπορούσε να προκαλέσει κατά το άνοιγμα του πακέτου σοβαρούς τραυματισμούς», σημειώνουν γερμανικά ΜΜΕ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Δυστυχώς είναι αλήθεια και καθόλου αστείο πλέον. Η στοχοποίηση μου από τρομοκράτες είναι συνεχής».

Σημειώνεται ότι τα ξημερώματα της Τετάρτης σημειώθηκε έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στο βιβλιοπωλείο του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στην Κηφισιά.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr