in , , , , , , ,

Το ΤΟΕΒ είμαστε…όλοι. video

Την σοβαρότητα του προβλήματος των οφειλών προς τον οργανισμό του ΤΟΕΒ έθιξε μιλώντας ο πρόεδρος του Δ.Σ του Μανόλης Καμπανός επισημαίνοντας ότι από σήμερα Δευτέρα 21 8 2016 θα ξεκινήσει η διαδικασία αφαίρεσης των ρολογιών σε όσους χρωστούν άνω των 100 ευρώ σε λογαριασμούς.
 
 
«45.000 ευρώ περίπου είναι το ποσό των οφειλών προς τον ΤΟΕΒ από τους παραγωγούς και πρέπει τα χρήματα αυτά να τα μαζέψουμε. Έχουμε ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες για την ενημέρωση και τα περιθώρια των διακανονισμών και με βάση τον κανονισμό και τα όσα νομικά ισχύουν θα ξεκινήσουμε την αφαίρεση των ρολογιών – υδρόμετρα σε όσους οφειλών άνω των 100 ευρώ.  Έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια επαφής μας μαζί τους, προσωπικές συστημένες επιστολές κλπ και δεν έχουμε άλλους τρόπους αναμονής.» είπε μεταξύ άλλων διευκρινίζοντας ότι σαν Δ.Σ έχουν λάβει την απόφαση να εξαντλούν κάθε περίπτωση υπομονής στις πληρωμές ώστε να βοηθηθούν όλοι οι παραγωγοί.
 
Μέσα δε σε όλα τα καλά που προσφέρει ο ΤΟΕΒ σαν οργανισμός είναι και αυτό της κοινωνικής προσφοράς του καθώς σε πολλές περιπτώσεις έχει βοηθήσει και συνδράμει κυρίως την πυροσβεστική υπηρεσία σε παροχή νερού. «Πρόσφατα στην πυρκαγιά που είχαμε στο Μαρδάτι σαν ΤΟΕΒ είχαμε επαφή με την πυροσβεστική και προκειμένου να έχουν παροχή νερού κάναμε το αυτονόητο τους είπαμε να κόψουν όπου θέλουν το δίκτυο και να αντλήσουν νερό, αυτό  θα κάνουμε ξανά όποτε χρειαστεί. Είμαστε δεν σε επαφή τόσο με τους ανθρώπους στο Μαρδάτι όσο και αλλού ώστε και με δικές μας παρεμβάσεις όσο και της ΔΕΥΑΑΝ να προβούμε σε εργασίες τοποθέτησης νέων συνδέσεων και βανών σε δεξαμενές για την πιο γρήγορη παροχή νερού σε έκτακτες περιπτώσεις.» είπε.
 
Πλέον το ΤΟΕΒ θέλοντας να εκσυγχρονιστεί και να ψηφιοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο θα κουμπώσει το δίκτυο του πάνω στην εφαρμογή ψηφιακής χαρτογράφησης όλης της περιοχής ώστε άμεσα να υπάρχει η εικόνα του δικτύου και των συνδέσεων σε αυτό. «Προσπαθούμε να κάνουμε ότι ήδη θα έπρεπε να έχει γίνει και σε αυτή μας την προσπάθεια έχουμε αρωγό τον Δήμο Αγίου Νικολάου και προσωπικά τον κ. Αντώνη Ζερβό ο οποίος από την αρχή είναι δίπλα μας ουσιαστικά και αποτελεσματικά. Παρακολουθούμε διάφορα προγράμματα και σύντομα θα γνωρίζουμε αν θα ενταχθούμε σε κάποια από αυτά ώστε αν προχωρήσουμε στην αντικατάσταση παλαιών μηχανημάτων και γεωτρήσεων ώστε να κάνουμε μεγαλύτερη οικονομία σε κατανάλωση ρεύματος αλλά και να μπορούμε να δίνουμε περισσότερο νερό στους χρήστες. Προσπαθούμε δε συνεχώς να επεκτείνουμε το δίκτυο μας και να εξυπηρετήσουμε με νέο άρδευσης όσο πιο πολλές περιοχές μπορούμε στα όρια του Δήμου μας.» είπε και έκλεισε με την παράκληση προς όλους το νερό σε όποια χρήση γίνεται με αυτό να  μην τον σπαταλούμε άδικα και άσκοπα, το πολύ νερό δεν κάνει πουθενά καλό, σε καμία καλλιέργεια σε κανένα δέντρο.


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ