in

Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στον Άγιο Νικόλαο

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου  το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου έχει ως εξής:

Σάββατο 25 Μαρτίου

  1. 7 π.μ. Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών και η Φιλαρμονική θα περιέλθει τις οδούς της πόλης παίζοντας εμβατήρια
  2. 8 π.μ. Επίσημη έπαρση της σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων από Προσκόπους.
  3. 11 π.μ. στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος θα ψαλλεί Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.
  4. Μετά το πέρας της Δοξολογίας και μέσα στον Ιερό Ναό, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την Εκπαιδευτικό του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου κ. Μαρία Μουσουράκη.
  5. Στη συνέχεια στο χώρο μπροστά στο Μνημείο των Ηρώων θα τελεσθεί Επιμνημόσυνη Δέηση.
  6. Στέφανα θα καταθέσουν: ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, οι βουλευτές Λασιθίου, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου, ο Λιμενάρχης Αγίου Νικολάου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου, ο Πρόεδρος των Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, ο Πρόεδρος του παραρτήματος Αγίου Νικολάου της ΠΕΑΕΑ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, ο Πρόεδρος των Εφέδρων Οπλιτών, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου «Κομάντος 74»,ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου των Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, το Λύκειο Ελληνίδων, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου.
  7. Κατόπιν θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.
  8. Ακολούθως μπροστά από τους επισήμους θα παρελάσουν το Λύκειο Ελληνίδων, η Μονάδα φύλαξης βρεφών και νηπίων e.f.Junior Academy, οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων του Αγίου Νικολάου, οι Πρόσκοποι και Οδηγοί, η ομάδα Σαμαρειτών Διασωστών του τοπικού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εκπρόσωποι των Αντιστασιακών οργανώσεων και οι Ακαδημίες χορού Αγίου Νικολάου.

Τελετάρχης ορίζεται ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Γεώργιος Ξένος. Την Ευθύνη των τμημάτων της παρέλασης την έχει το Γραφείο Φυσικής Αγωγής.

  • 6.30 μ.μ. Υποστολή της Σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων από τους Προσκόπους και Οδηγούς.