in , ,

Το μαζεύει κάπως και ευχαριστεί η Σπινθούρη

Διευκρινήσεις σχετικά με τη δωρεά μιας συσκευής ανίχνευσης φλεβών στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

 

Σε συνέχεια προηγηθέντος δελτίου τύπου και σχετικών δημοσιευμάτων αναφορικά με τη δωρεά μιας συσκευής ανίχνευσης φλεβών στο ΓΝ Αγίου Νικολάου από τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών-Τοπική Διοίκηση Λασιθίου και τον Ιατρικό Σύλλογο Λασιθίου, θα ήθελα να διευκρινίσω τα ακόλουθα:

 

Η ανακοίνωσή μας σχετικά με τις λεπτομέρειες της διαδικασίας επιλογής της εν λόγω συσκευής εκδόθηκε κατόπιν ερωτημάτων των οποίων υπήρξα αποδέκτης αναφορικά με την προτεραιότητα επιλογής της συγκεκριμένης συσκευής και επισημαίνω ότι δεν υπήρξε εκ μέρους μου καμία πρόθεση αμφισβήτησης της ορθότητας ή της σκοπιμότητας της επιλογής της από τους χορηγούς. Για τη λήψη της σχετικής απόφασης  ακολουθήθηκε η διαδικασία που περιγράφεται στη σχετική ανακοίνωση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών-Τοπική Διοίκηση Λασιθίου, την οποία και ευχαριστώ που διευκρίνισε. Προσθέτω μάλιστα ότι εγώ ζήτησα από τη Δ/ντρια της Παιδιατρικής Κλινικής να υποβάλλει εγγράφως το αίτημά της καθώς, όπως ήδη ανέφερα, δεν προϋπήρχε ανάλογο επίσημο αίτημα εκ μέρους της κλινικής.

 

Οι προτάσεις μου προς τους χορηγούς για αγορά ξενοδοχειακού εξοπλισμού (συμπεριλαμβανομένων -μεταξύ άλλων- και τραπεζοκομοδίνων ασθενών νοσοκομειακών προδιαγραφών) υπεβλήθησαν κατόπιν σχετικών αιτημάτων των κλινικών και δεδομένου ότι, λόγω των οικονομικών περιορισμών των τελευταίων ετών, ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός των θαλάμων των ασθενών παρέμενε και παραμένει χαμηλής προτεραιότητας με συνέπεια να είναι παλαιός και φθαρμένος. Η συμβολή του ωστόσο στην αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης ιατρονοσηλευτικής φροντίδας, αν και λιγότερο ίσως προφανής, είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς σχετίζεται με την πρόληψη των νοσοκομειακών λοιμώξεων που αποτελεί μείζων πρόβλημα δημόσιας υγείας διεθνώς.

 

Σε κάθε περίπτωση, η τελική επιλογή παραμένει στη διακριτική ευχέρεια των χορηγών τους οποίους ευχαριστώ και πάλι τόσο για τη δωρεά όσο και για την άριστη συνεργασία.

 

Η Διοικήτρια

 

Μαρία Σπινθούρη