in

Το μήνυμα του Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη για την επέτειο της Ηρωικής εξόδου της Μιλάτου

Προς την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου

κ. Πελαγία Πετράκη

 

Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση που μου απευθύνατε, ώστε να παρευρεθώ στον εορτασμό της Επετείου της Ηρωικής Εξόδου των Γυναικόπαιδων και των Αμάχων από το Σπήλαιο της Μιλάτου, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου.

Δυστυχώς όμως, ανειλημμένες υποχρεώσεις, δεν μου επιτρέπουν να παρευρεθώ.

Η αυτοθυσία, η δύναμη και η αυταπάρνηση όλων των ηρώων συμπατριωτών μας που συμμετείχαν στην Έξοδο από το Σπήλαιο της Μιλάτου, συγκλόνισαν ολόκληρο τον δυτικό κόσμο και ενεργοποίησαν ένα ισχυρότατο κύμα φιλελληνικής αλληλεγγύης που οδήγησε στην αλλαγή της στάσης των Δυτικών Κυβερνήσεων της εποχής απέναντι στον απελευθερωτικό αγώνα της Κρήτης.

Με τον τρόπο αυτό άνοιξε ο δρόμος για την πολυπόθητη ελευθερία και στην συνέχεια για την Ένωση με την Ελλάδα.  

Η κληρονομιά που μας κληροδότησαν οι ήρωες της Εξόδου από το Σπήλαιο της Μιλάτου,  είναι στην εποχή μας πιο επίκαιρη από ποτέ, καθώς 194 χρόνια μετά την ηρωική θυσία τους, μας διδάσκουν ότι πρέπει να γίνουν θυσίες τόσο για τη διεκδίκηση, όσο και για τη διατήρηση αυτού του υπέρτατου αγαθού που ονομάζεται ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!

Μας το διδάσκουν, γιατί θυσιάστηκαν αγωνιζόμενοι για την πατρίδα μας, σ’ έναν από τους εκατοντάδες βωμούς της, που έχουν στήσει με το αίμα και τις θυσίες τους, τα ηρωικά παιδιά της λεβεντογέννας πατρίδας μας, της ηρωικής Κρήτης.

Άλλωστε σε μια εποχή που οι εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας είναι ραγδαίες και οι προκλήσεις πολλές, διψάμε για αρχές, αξίες και ιδανικά, καθώς και για ανθρώπους που λειτουργούν ως θετικές δυνάμεις.

Για πρότυπα ζωής που αναμφισβήτητα παρέχει πλουσιοπάροχα η ιστορία της Πατρίδας μας .

Διότι η γνώση του παρελθόντος, μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα το παρόν και να προετοιμαστούμε για το μέλλον.

Σε κάθε προσπάθεια  και αγώνα  θα με βρείτε στην πρώτη γραμμή δίπλα σας. Σας ευχαριστώ και πάλι για την πρόσκλησή σας.

 

Με εκτίμηση,

 

Γιάννης Πλακιωτάκης