in , ,

Το καρναβάλι της Κρήτης ξεκίνησε, video

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για το Καρναβάλι της Κρήτης που δεν είναι άλλο από αυτό του Ρεθύμνου. Για 20η χρονιά με βασικό διοργανωτή τον Δήμο Ρεθύμνου η περίοδος έως και την Καθαρά Δευτέρα στο Δήμο του Ρεθύμνου γίνεται η καρδιά της αποκριάς για ολόκληρο το νησί.
Το Σαβ/κο που μας πέρασε οι διοργανωτές είχαν προσκαλέσει δημοσιογράφους από ολόκληρη την Κρήτη για την γνωριμία τους με το καρναβάλι, από νομό Λασιθίου το παρόν έδωσαν η ΑΝΑΤΟΛΗ και το Λατώ fm 103,3. «Ξεκινάμε με όρεξη με μεράκι και με αγάπη να πραγματοποιήσουμε για ακόμα μια χρόνια το Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι κόντρα στην όποια κρίση και με την δύναμη που μας δίνουν οι συμμετέχοντες, οι ομάδες, οι τοπικοί φορείς και βέβαια οι χιλιάδες των επισκεπτών μας.» είπε μεταξύ άλλων στην ΑΝΑΤΟΛΗ η αντιδήμαρχος Τουρισμού και πολιτισμού του Δήμου κα. Πέπη Μπιρλιράκη – Μαμαλάκη.

 «Για εμάς το καρναβάλι έχει αποδειχθεί σαν ένα δεύτερο καλοκαίρι μέσα στην διάρκεια του χρόνου και εργαζόμαστε για αυτό καθ όλη την διάρκεια του έτους.» είπε ένα από τα μέλη της επιτροπής διοργάνωσης. Η φιλοξενία στους Δημοσιογράφους ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου με μια ξενάγηση στην πόλη του Ρεθύμνου ώστε να έρθουν όλοι σε επαφή με την πλούσια ιστορία της πόλης ενώ το ίδιο βράδυ δείπνο παρέθεσε ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαρινάκης καλωσορίζοντας τους στο καρναβάλι της Κρήτης και στο Ρέθυμνο της ιστορίας και του πολιτισμού.

Την Κυριακή το πρωί έγινε στην πλατεία των Μικρασιατών το παιχνίδι του παιδικού Θησαυρού με δεκάδες ομάδες μικρών ενώ το ίδιο βράδυ η τελετή έναρξης του Ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού που φέτος έχει σαν τίτλο 1993 – 2013 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΥΘΟΙ. «Οι φίλοι μας από το νομό Λασιθίου κάθε χρόνο μας τιμούν την περίοδο της αποκριάς και τους περιμένουμε με αγάπη και διάθεση φιλοξενίας και φέτος, ενώ πολλοί από αυτούς συμμετέχουν και σε διάφορες ομάδες όπου φέτος στο σύνολο τους θα είναι περίπου 50 και παρελάσουν με 15.000 καρναβαλιστές.» είπε ακόμα η αντιδήμαρχος.

Είναι γεγονός πάντως ότι όλη η όλη κινείται σε ρυθμούς αποκριάς, οι επαγγελματίες ετοιμάζουν τα καταστήματα τους και οι ξενοδόχοι του ιστορικού κέντρου και όχι μόνο έχουν προσαρμόσει τις τιμές τους ανάλογα ώστε η φιλοξενία να μην κοστίσει ακριβά.

Και αν σκέφτεστε κάπου να βρεθείτε τις επόμενες μέρες της αποκριάς με αποκορύφωμα το τελευταίο 3ήμερο τότε ή πόλη του Ρεθύμνου είναι η ιδανική λύση.

κειμενο φωτογραφιες επεξεργασια βιντεο ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ