in

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταγγέλλει την εταιρεία για τις απολύσεις των 21 εργαζομένων στο Λασίθι

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταγγέλλει την εταιρεία Βιοκαλλιεργητές ΑΕ με έδρα τη Σητεία για τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις των 21 εργαζομένων,  δηλώνοντας στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ότι αποχώρησαν οικειοθελώς και προσλαμβάνοντας ταυτόχρονα σχεδόν υπερδιπλάσιο αριθμό  εργαζόμενων!
 
Η απόλυση των συναδέλφων αποτελεί ξεκάθαρη συνδικαλιστική δίωξη  και εκφοβισμό αφού τόλμησαν να ιδρύσουν  Επιχειρησιακό Σωματείο προκειμένου να προστατεύσουν τα δικαιώματά τους και την εργασία τους και επειδή συμπαραστάθηκαν στους τρείς πρώτους απολυμένους συνάδελφούς τους δύο εκ των οποίων είναι στην προσωρινή διοίκηση.  
 
Οι πρακτικές αυτές είναι καταδικαστέες. Για τους εργαζόμενους το δικαίωμα στη δουλειά, καθώς επίσης και το δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης για διεκδίκηση εργασίας με αξιοπρεπή συνθήκες, αξιοπρεπή μισθό, προστασίας εργασιακών δικαιωμάτων είναι αδιαπραγμάτευτα.             
Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της «Βιοκαλλιεργητές ΑΕ». Απαιτούμε την επαναπρόσληψη  τους  και καλούμε την επιθεώρηση εργασίας και το υπουργείου εργασίας να παρέμβουν άμεσα προκειμένου να δοθεί ένα οριστικό τέλος και να μπει «φρένο» σε τέτοιου είδους εργοδοτικές συμπεριφορές.