in , , ,

Το επόμενο Σάββατο έρχεται το πρώτο για φέτος.

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο, το «Τhomson Spirit», το οποίο θα εγκαινιάσει τη φετινή σεζόν στον Άγιο Νικόλαο, αναμένεται στις 5 Απριλίου.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Λιμενάρχης Σπύρος Αγγελάκης έθεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ορισμένα ζητήματα τα οποία άπτονται της ασφάλειας αλλά και της ανάγκης βελτίωσης της εικόνας του λιμένα.

 Πρόταξε το θέμα της προώθησης της έγκρισης του Σχεδίου Ασφαλείας της Λιμενικής Εγκατάστασης Αγίου Νικολάου από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, προτείνοντας επίσης να εξεταστεί η κατασκευή περίφραξης συγκεκριμένων προδιαγραφών των σημείων διεπαφής στο λιμάνι.

Εξ άλλου, ο Λιμενάρχης έχει έλθει σε επικοινωνία με το Ναύσταθμο Κρήτης, ζητώντας να έλθει κλιμάκιο δυτών – πυροτεχνουργών, προκειμένου να επιθεωρήσει το Λιμένα, ελέγχοντας σπιθαμή προς σπιθαμή τα ύφαλα και όλους τους υπόλοιπους χώρους για τυχόν παγίδευση με εκρηκτικά.


Είναι ένας έλεγχος ρουτίνας, ο οποίος διεξάγεται κάθε χρόνο, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, είπε ο κ. Αγγελάκης, τονίζοντας ότι η ασφάλεια αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας και διαρκή έγνοια των Λιμενικών Αρχών, σε λιμάνια που διακινούνται μεγάλοι αριθμοί ξένων επισκεπτών.


Επίσης πρότεινε την απομάκρυνση των ογκωδών, μαύρων πλαστικών βυτίων που είναι τοποθετημένα σε επίκαιρη θέση στην προβλήτα, σε κοινή θέα. Στα βυτία αυτά συγκεντρώνονται απόβλητα που παραλαμβάνονται από τα κρουαζιερόπλοια. Θεωρεί ότι πρέπει να μεταφερθούν σε άλλη θέση, λιγότερο εμφανή, γιατί η θέα τους υποβαθμίζει την εικόνα του λιμανιού.


ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

www.anatolh.com