in

Το διεθνές Φεστιβάλ Très Court και τα βραβεία κοινού στον Άγιο Νικόλαο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 14 Ιουνίου το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών πολύ μικρού μήκους TRES COURT στον Άγιο Νικόλαο. Δεκάδες φίλοι του κινηματογράφου μοιράστηκαν ένα συναρπαστικό ταξίδι σε όλο τον κόσμο, με οδηγό τις ‘μικρές’ σε διάρκεια, αλλά ‘μεγάλες’ σε περιεχόμενο, νοήματα  και ποιότητα διαγωνιζόμενες ταινίες.
Σε μια  2ωρη προβολή παρουσιάστηκαν 36 σύντομες ταινίες (διάρκειας μέχρι 3 λεπτά), επιλεγμένες ανάμεσα από 2000 υποψήφιες ταινίες από όλο τον κόσμο. Οι σινεφίλ της πόλης μας, ταυτόχρονα με θεατές όχι μόνο από τα Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Σητεία, αλλά και θεατές από 108 πόλεις σε 28 διαφορετικές χώρες, συμμετείχαν ενεργά στη διεθνή αυτή διοργάνωση, που έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στην Κρήτη το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.
Και οι πιο απαιτητικοί έμειναν ικανοποιημένοι από την εξαιρετική ποιότητα των ταινιών, που με τη φρεσκάδα, πρωτοτυπία, γρήγορη εναλλαγή, ποικιλία στη θεματολογία και τεχνική, αιχμαλώτισαν τον θεατή από το πρώτο πλάνο! Η πρωτόγνωρη διαδικασία της ψηφοφορίας σε ένα διεθνές φεστιβάλ, έκανε ακόμη πιο συναρπαστική την παρακολούθηση, καθώς οι θεατές με την ψήφο τους διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα όχι μόνο για την πόλη μας, αλλά και για τα παγκόσμια βραβεία.

Τα βραβεία κοινού για την πόλη του Αγίου Νικολάου είναι:
1ο βραβείο «Docteur Suture – Le materne», μια εξαιρετική ταινία με μοντέρνα αισθητική, που  εστιάζει στους δεσμούς εξάρτησης με την μητέρα, που συχνά μεταφέρονται από γενιά σε γενιά και δεν αφήνουν το άτομο να ωριμάσει και να ενηλικιωθεί (αριθμός 27)
2ο βραβείο «Poilus», που σχολιάζει τον παραλογισμό και τη φρίκη του πολέμου με νεανική ματιά, παρουσιάζοντας για στρατιώτες τα … ‘κουνέλια της δόξας’ (αριθμός 10)
3ο βραβείο «Manuel» μια συγκινητικά τρυφερή ταινία από την Ισπανία, για την δυσκολία αποδοχής της αμετάκλητης απώλειας αγαπημένου προσώπου (αριθμός 26)
Η μεγάλη κατανομή των ψήφων σε όλες της ταινίες αποδεικνύει ότι (πέρα από τις 3 πρώτες) όλες οι ταινίες ήταν αξιόλογες, πλούσιες σε ιδέες, φαντασία, και δημιουργική πνοή και κατάφεραν να αγγίξουν πραγματικά το κοινό. Τα διεθνή βραβεία θα ανακοινωθούν στις 24 Ιουνίου, στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ (trescourt.com). Φωτογραφίες και πληροφορίες για την ψηφοφορία στον Άγιο Νικόλαο στην ιστοσελίδα μας.
Η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου ευχαριστεί θερμά τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αγίου Νικολάου για την αμέριστη συμπαράσταση και τους χορηγούς επικοινωνίας (εφημερίδα Ανατολή και τοπικοί ραδιοσταθμοί) που συνετέλεσαν στην επιτυχία της διοργάνωσης.
Κυρίως ευχαριστούμε τους κινηματογραφόφιλους της πόλης μας για την πολυάριθμη τους προσέλευση και ανανεώνουμε το εβδομαδιαίο ραντεβού μπροστά στη μεγάλη οθόνη, με καλοκαιρινή διάθεση. Στον μαγευτικό χώρο του θερινού σινέ ‘Χριστίνα’ θα απολαύσουμε κάθε Τετάρτη δροσερά καλοκαιρινά βράδια με συναρπαστικές ταινίες νέας παραγωγής. Σύντομα το πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας και στη σελίδα μας στο facebook.