in

Το βραβείο Γεύσης στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κριτσάς!

Η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη απένειμε το βραβείο Γεύσης στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κριτσάς και συγκεκριμένα στο προϊόν «Κριτσά 0.3» το οποίο αναδείχθηκε και βραβεύτηκε στα πλαίσια του 7ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς ανάμεσα σε πολλούς υποψηφίους, την Παρασκευή 2 Ιουνίου.
Στην απονομή παρευρέθηκαν εκτός από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ν. Αφορδακό και τον Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Κριτσάς Ν. Ζαχαριάδη, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Εμ. Κλώντζας και Μ. Βάρδα, ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Σύγχρονου Δήμου» Δ. Κουνενάκης, ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Δημοτικής Συνεργασίας» κος Π. Καρατζής, στελέχη της Ε.Α.Σ. Μεραμβέλλου, Κριτσάς, Κρούστα και στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε.Λασιθίου.
Ο κος Ζαχαριάδης απένειμε τιμητική πλακέτα στον Ν. Αφορδακό για την συμβολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κριτσάς στην προβολή του ελαιολάδου σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.
Όλοι οι συμμετέχοντες μίλησαν ένθερμα για την δράση του Συνεταιρισμού, την παραγωγή του ελαιολάδου με το σύστημα της κοινής άλεσης του ελαιοκάρπου, την τυποποίηση του στις σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού και τέλος την εμπορία και την διεθνή του προβολή του πολυβραβευμένου ελαιολάδου στις χώρες του εξωτερικού.
Η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου εξέφρασε τα συγχαρητήρια της στον πρόεδρο του Συνεταιρισμού για την βράβευση του ελαιολάδου Κριτσά 0.3 στα πλαίσια του  7ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς και τόνισε την σημασία που έχει ο πρωτογενής τομέας στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Τέλος ευχήθηκε το πρωτοπόρο και επιτυχημένο παράδειγμα του Συνεταιρισμού της Κριτσάς να βρει σύντομα και άλλους μιμητές στην ευρύτερη περιοχή.