in , , , ,

Το βράδυ της Πέμπτης

Τι βρίσκεται στο κοτέτσι 17; Μια μεγάλη απόδραση ετοιμάζεται από τους ενοίκους του. 
Ενοίκους με φτερά, ράμφη και πούπουλα. Αρχηγός των πουλερικών είναι η Ginger, μια έξυπνη και καλόκαρδη κότα (στην κυριολεξία) που προσπαθεί πάση θυσία να αποδράσει. Δοκιμάζει τα πάντα. Μεταξύ άλλων σκάβει τούνελ και κρύβεται σε κουβάδες με τροφή. Στο δρόμο της υψώνονται εμπόδια όπως φράχτες με συρματοπλέγματα, κάγκελα, ένα άγριο μπουλντόγκ και κυρίως η αγρότισσα κα. Tweedy. 

Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν η κα. Tweedy αγοράζει μια αυτόματη μηχανή για κοτόπιτες. Η ελπίδα όμως για μια επιτυχημένη απόδραση έρχεται στο πρόσωπο του Rocky ενός κόκορα από τσίρκο και προσπαθεί να διδάξει τα κόλπα του πετάγματος στις υπόλοιπες κότες πριν είναι αργά.

Μια πρωτότυπη μεταφορά των ταινιών φυλακής – απόδρασης, αυτή τη φορά με ήρωες κοτόπουλα φτιαγμένα από πηλό. Απίστευτη τεχνική δίνει ρεαλισμό τις κινήσεις των πουλερικών. 

Οι κάτοικοι του κοτετσιού 17 έχουν χιούμορ και ενδιαφέροντες χαρακτήρες. 

Το χεράκι τους έχουν βάλει και οι ηθοποιοί που δάνεισαν τις φωνές τους. Mel Gibson, Julia Savalha και Miranda Richardson απέκτησαν μεταξύ άλλων τα φτερωτά alter ego τους δημιουργώντας μια ταινία περισσότερο για ενήλικες παρά για πιτσιρίκια.

και όλα αυτά το βραδυ της Πέμπτης στις 9 στο κοινωνικό θερινό σινεμά των ΝΕΩΝ Νεάπολης στην αυλή του ΚΑΠΗ της πολης.