in ,

Το αδιέξοδο της χώρας, ο τουρισμός και ο Βαρουφάκης,

Στην παρουσίαση του βιβλίου του, ο πρώην ευρωβουλευτής του Γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Γιώργος Χατζημαρκάκης είχε την δυνατότητα να μιλήσει με τους παρευρισκόμενους θεατές για θέματα Ευρώπης, τη άλλο άλλωστε.

Με την εμπειρία του, τις επαφές και τις γνωριμίες του, τον ρόλο που είχε στα δρώμενα της ευρωπαϊκής ένωσης σαν εκπρόσωπος του κόμματος του ο ίδιος μίλησε για όλα και για όλους σαν πολίτης πλέον με τρόπο που δεν θα άλλαζε πολύ αν ήταν ακόμα πολιτικός.

Τόνισε πως δεν βλέπει περιθώρια καλυτέρευσης της πορείας της χώρας από την στιγμή που δεν μπορούμε πολιτικά να συνευρεθούμε ακόμα και για ένα θέμα τόση μεγάλης εθνικής σημασίας. Άλλες χώρες που μπήκαν σε μνημόνια βγήκαν ήδη πιο δυνατές και με πορεία ανάπτυξης επειδή πολιτικά τα είχαν βρει μεταξύ τους, εδώ με τον Σύριζα και την Ν.Δ να μη ν μπορούν να βρεθούν πουθενά μαζί είναι απίθανο να βρεθεί καλός δρόμος για την χώρα, είπε.

Χαρακτήρισε την οικονομική κρίση στην Ελλάδα ως την μεγαλύτερη στην ανθρωπότητα από την στιγμή που έχουν περάσει πολλά χρόνια και δεν έχει γίνει τίποτα σχεδόν.

Σε ερώτησε του fonien.gr για τις Γερμανικές αποζημιώσεις είπε πως σαφώς και η Ελλάδα δικαιούται  τα χρήματα του δανείου όμως ακόμα δεν το έχει ζητήσει όπως πρέπει, απλά και επίσημα αλλά προσπαθεί με εντυπωσιασμούς να κάνει τους Γερμανούς να το προχωρήσουν μόνοι τους. Επίσης σε ερώτηση μας είπε πως ακόμα αν ήταν ευρωβουλευτής θα έγραφε το βιβλίο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

 

Αναφορικά με τον Βαρουφάκη είπε πως στην Ευρώπη είναι ένας οικονομολόγος  σαν πάρα πολλούς άλλους, τον χαρακτήρισε σνομπ με τρόπους που δεν αρέσουν στους συνομιλητές του ενώ σαν υπουργός φέρονταν αδέξια δημιουργώντας άσχημο περιβάλλον για την χώρα.

Είπε ότι το μοναδικό μας πλέον πλεονέκτημα είναι ο τουρισμός όπου σίγουρα για τα επόμενα 10 χρόνια θα πηγαίνει πολύ καλά αν και χρειάζεται υποδομές και έφερε σαν παράδειγμα το θέμα του αεροδρομίου στο Ηράκλειο όπου δεν μπορεί να δεχθεί περισσότερο κόσμο από ότι ήδη δέχεται. «Αλλού έδιναν χρήματα για υποδομές και έφτιαχναν πραγματικά μεγάλα αεροδρόμια και εδώ τα χρήματα πήγαιναν αλλού.» είπε μέσα σε όλα τα άλλα.

 

Θ.Κ