in , , , ,

Το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για την ΑΣΤΕΑΝ, fotos

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο Αγίου Νικολάου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014, με μοναδικό θέμα τη λήψη αποφάσεων,  μετά τη θέση σε διαβούλευση του νομοσχεδίου που αναφέρει ότι το Υπουργείο Τουρισμού σχεδιάζει να μεταφέρει την έδρα της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Αγίου Νικολάου (ΑΣΤΕΑΝ) από τον Άγιο Νικόλαο.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης  ενημέρωσε για την κατάσταση κατήγγειλε την ενέργεια αυτή, δήλωσε έντονα την αγανάκτηση του για τις συνεχείς δυσοίωνες εξελίξεις στο Λασίθι, ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε: «Εκφράζουμε την οργή, την θλίψη και την απογοήτευση μας. Δεν αισθανόμαστε ισότιμοι πολίτες αυτού του κράτους. Ως τόπος και ως περιοχή καταρρέουμε κυριολεκτικά και με πολύ μεγάλη δυσκολία προσπαθούμε να κρατήσουμε ότι μπορούμε για να περάσουμε στο αύριο . Ζητούμε τα αυτονόητα όπως όλοι οι πολίτες σε άλλες περιοχές.  Παλεύουμε και διαμαρτυρόμαστε προστατεύοντας πρωτίστως την αξιοπρέπεια μας. Το ζήτημα είναι πολιτικό και περιφερειακό. Η αντίδραση μας πρέπει να είναι συντονισμένη. Εκτός από την τοπική κοινωνία, πρέπει να εκδηλωθεί και η ανάλογη κινητικότητα και ομόθυμη στήριξη των φορέων του Νομού Λασιθίου αλλά και της υπόλοιπης Κρήτης».
 Την ευαισθητοποίηση όλων των δυνάμεων του Λασιθίου ζήτησε ο βουλευτής Λασιθίου κ. Κωστής Δερμιτζάκης, προέτρεψε στην δημιουργία Παλλασιθιώτικου κινήματος, ενώ ενημέρωσε ότι άμεσα θα καταθέσει ερώτηση στην Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης  δήλωσε τη συμπαράσταση του στο Δήμο Αγίου Νικολάου και προσφέρθηκε να συμμετέχει και ο ίδιος στην αντιπροσωπία που επιδιώκει να συναντηθεί με την Υπουργό.  

Μετά από διαλογική συζήτηση των δημοτικών συμβούλων, των φορέων και όλων όσων παρευρέθησαν αποφασίστηκε η αντίδραση και η πίεση προς το Υπουργείο να είναι μαζική και συντονισμένη και τα  κόμματα και οι φορείς να στείλουν επιστολές σε αυτή την κατεύθυνση και να υπάρξουν αποφάσεις των συλλογικών οργάνων για την στήριξη της παραμονής της ΑΣΤΕΑΝ στον Άγιο Νικόλαο. Επίσης συγκροτήθηκε επιτροπή αγώνα για να συντονίσει τις περαιτέρω  κινητοποιήσεις, ενώ επιδιώκεται άμεση συνάντηση αντιπροσωπείας με την Υπουργό Τουρισμού.