in , ,

Το άπαν είναι η συνεργασία, ΟΛΩΝ.

Ξεπεράστηκε λόγω της καλής θέλησης όλων το θέμα της παροχής νερού και τουαλετών στην παραλία στο Αμμούδι μετά το σφράγισμα για 10 μέρες της επιχείρησης που διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις. 

Κιόλας από την πρώτη μέρα που στην παραλία, που διαθέτει γαλάζια σημαία, δεν υπήρχε νερό στις ντουζιέρες ούτε και ήταν ανοιχτές οι τουαλέτες τα παράπονα έπεφταν βροχή, όπως ήταν λογικό. 

Από την μια οι επιχειρηματίες να θέλουν να εξυπηρετήσουν αλλά να μην μπορούν διότι το κατάστημα είναι σφραγισμένο και κάθε εργασία σημαίνει παρανομία, ούτε καν να ανοίξουν τις υδρορροές δεν τους επιτρέπει ο νόμος, ενώ από την άλλη είναι βασική προϋπόθεση για την ύπαρξη της γαλάζιας σημαίες να υπάρχει νερό και τουαλέτες. 

Επί τόπου βρέθηκαν τόσο ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ  Στάθης Βιδάλης όσο και ο διευθύνον σύμβουλος και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μανόλης Πεπόνης και συνάντησαν τον Γιάννη Δήμα, έναν από τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης ώστε να βρεθεί κάποια λύση, από κοινού. 

Ακόμα στον χώρο για την καθαριότητα πήγαν και εργαζόμενοι της ΔΑΕΑΝ αν και ο χώρος ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. 

Όταν ένα μαγαζί σφραγίζεται από την ν αστυνομία δεν επιτρέπεται στις μέρες που  είναι σε εφαρμογή αυτό το μετρό να γίνεται η οποιαδήποτε εργασία στον χώρο, δηλαδή ακόμα και η παροχή νερού ή οτιδήποτε άλλο είναι παράνομο και διώκεται, και οι διάστικτες βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη κατάσταση, από την μια να θέλουν να βοηθήσουν και από την άλλη να θεωρούνται παράονομοι εάν το κάνουν, ενώ ξανά ανώνυμα τηλεφωνήματα κατήγγειλαν ότι παρέχεται νερό και λειτουργούν τουαλέτες από επιχείρηση που έχει σφραγιστεί.  

Προς τιμή του, όπως τόνισε ο Μανόλης Πεπόνης, ανέλαβε πρωτοβουλία ο ταξίαρχος αστυνομικός διευθυντής του νομού Κώστας Περάκης ο οποίος για το ευρύτερο καλό του τοπικού τουρισμού και της ομαλής λειτουργίας της παραλίας που διαθέτει γαλάζια σημαία και σε συνεννόηση με όλους τους φορείς, Α.Τ Αγίου Νικολάου, ιδιοκτήτες,  Δήμο, και ΔΑΕΑΝ επέτρεψε την παροχή νερού και την λειτουργία των τουαλετών. 

Η πρόταση δε των υπηρεσιών του Δήμου ώστε να τοποθετηθεί μετρητής στο υδρόμετρο  ώστε να μην το επιβαρύνεται οικονομικά η επιχείρηση δεν έγινε σε καμία περίπτωση δεκτή από τους ιδιοκτήτες που από την αρχή είχαν εκφράσει την θετική τους στάση στο θέμα αυτό. 

Έτσι λοιπόν στην παραλία θα λειτουργούν και τα ντους και οι τουαλέτες με την γαλάζια σημαία να κυματίζει με σιγουριά στο κοντάρι της και με την τοπική μας υπερηφάνεια για την αγαστή συνεργασία όλων  για το κοινό καλό να δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί σε όλες τις περιπτώσεις.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ
www.anatolh.com