in

Τα παιδιά του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου γράφουν για την Παιδόπολη

 

Τα παιδιά της Τρίτης τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου (Γ1) επισκέφτηκαν την Παιδόπολη στα πλαίσια του προγράμματος της Ευέλικτης Ζώνης του σχολείου τους και έγραψαν δυο λόγια για τις εντυπώσεις τους τις οποίες αποτύπωσαν σε ζωγραφιές που συνοδεύουν τα κείμενά τους. Το θέμα που πραγματεύονται είναι τα Δικαιώματα του Παιδιού. Συγχαρητήρια στους μικρούς μαθητές για την προσπάθεια αυτή.

 

«Μια μέρα είχαμε πάει με το σχολείο στην Παιδόπολη. Μας είπαν κάποια πράγματα για τα παιδιά και μας έδειξαν που κοιμούνται και  πως διασκεδάζουν .Μας είπαν ότι δεν κάθονται πολλή ώρα στον υπολογιστή. Μας κέρασαν κεκάκια. Εγώ πέρασα πάρα πολύ ωραία».

Γιώργος

«Πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων το τμήμα μου είχε τη χαρά να επισκεφτεί την Παιδόπολη στη Νεάπολη… εκεί συναντήσαμε τα παιδιά που φιλοξενούνται στους χώρους της Παιδόπολης. Μου έκανε εντύπωση το μεγάλο κτίριο καθώς και ο μεγάλος  κήπος με τα υπέροχα πεύκα του».

«Όταν πήγαμε στην Παιδόπολη παραξενεύτηκα με το κτίριο αλλά μου άρεσαν τα δωμάτια που ήταν  όμορφα. Ήταν φιλόξενοι , τους δώσαμε δώρα και μου άρεσε που ήταν ευγενικοί.»

Νεκτάριος

«Πήγαμε στην Παιδόπολη και μου έκανε εντύπωση που ήταν μόνο αγόρια και όχι κορίτσια. Μου άρεσε που είχε τσουλήθρα, τραμπάλα και κούνιες. Είχε πολλά δωμάτια με κρεβάτια όμορφα γιατί τα παιδιά τα προσέχουν. Τους κάναμε δώρα ζωγραφιές».

Ειρήνη

«Η Παιδόπολη είναι ένα μέρος όπου φιλοξενούν παιδιά που δεν έχουν σπίτι ή έχουν χάσει τους γονείς τους…. Συζητήσαμε , φάγαμε κεκάκια , ήπιαμε χυμό και ένιωσα υπέροχα».

Κατερίνα

«Στην Παιδόπολη μας φιλοξένησαν ,παίξαμε στις κούνιες , μιλήσαμε , φτιάξαμε δωράκια και τους δώσαμε και πέρασα τέλεια».

Δόξα

«Εμένα μου άρεσε η Παιδόπολη αλλά το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν ότι ήταν υπερβολικό…Πέρασα τέλεια και τους έδωσα δώρα».

Νεκτάριος

«Πήγαμε στην Παιδόπολη και πέρασα πολύ ωραία γιατί είδα ένα μεγάλο κτίριο με ένα μεγάλο πάρκο. Τα παιδιά ήταν στο σχολείο.. ο χώρος μέσα είχε δυο σκυλιά και μάλλον ο μάγειρας μαγείρευε μπρόκολο . Μου έκανε εντύπωση που τα δωμάτια ήταν τόσα πολλά».

Φωτεινή

«Φτάσαμε στην Παιδόπολη είδαμε πολλές μπασκέτες και μας έδωσαν μπάλες και παίξαμε.Είδαμε κι ένα άρρωστο παιδάκι που είχε γυρίσει από το σχολείο. Βγήκαμε στον κήπο και κάναμε κούνιες. Πέρασα πολύ ωραία».

Μαρία

 

«Στην παιδόπολη δεν έχουν πολλά παιχνίδια και σκεφτήκαμε να τους πάμε παραμύθια. Μου άρεσε που βοηθήσαμε τα παιδιά και πέρασα πολύ ωραία».

Εβελίνα

«Όταν πήγαμε στην Παιδόπολη πήγαμε με το λεωφορείο και κάθησα δίπλα στον αγαπημένο μου φίλο. Όταν φτάσαμε μπήκαμε σε μια μεγάλη αίθουσα και μας ξενάγησαν. Ήταν η καλύτερη εκδρομή».

Θοδωρής

«Το κτίριο της Παιδόπολης ήταν λευκό και είχε μια πολύ μεγάλη αυλή. Τα χρώματα των τοίχων ήταν σκούρα όμως ο χώρος ήταν ωραίος. Στην είσοδο υπήρχαν δυο όμορφα Χριστουγεννιάτικα δέντρα! Τα δωμάτια ήταν καθαρά…. το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν ότι τα παιδιά αυτά δεν έχουν κοντά τους την οικογένειά τους .Εύχομαι όλα τα παιδιά του κόσμου να έχουν φροντίδα , αγάπη , φαγητό κι ένα ζεστό σπίτι».

Γεωργία

«Μια μέρα πήγαμε στην Παιδόπολη. Όταν μπήκαμε ήταν σαν να μπήκαμε στον Παράδεισο. Οι δάσκαλοι μας φιλοξένησαν με χαρά. Τα παιδιά που φιλοξενούν δεν έχουν γονείς ή δουλεύουν για να έχουν λεφτά. Τους δώσαμε τζίντζερμπρεντ».

Εύη

«Όταν πήγαμε στην Παιδόπολη μας έκαναν ξενάγηση και κατάλαβα πως είναι να ζεις σε ένα τόσο τεράστιο σπίτι. Μου άρεσε το γυμναστήριο το μεγάλο σαλόνι και οι μικρές παιδικές χαρές με τα γήπεδά τους. Δώσαμε δωράκια στα παιδιά και είπαμε τα Αγγλικά κάλαντα. Πέρασα πολύ όμορφα και παιχνιδιάρικα».

Μαρία

«Η Παιδόπολη είναι ένα μέρος με  πολλά δωμάτια …Το μόνο αρνητικό είναι ότι οι χώροι είναι μονόχρωμοι. Με την επίσκεψη στην Παιδόπολη εκτίμησα τη ζωή που έχω .Ενώ τα παιδιά αυτά δεν έχουν συγγενείς».

Κρυσταλλία