in , , ,

Τα βρήκαν και υπέγραψαν την τοπική σύμβαση εργασίας

Υπεγράφη αργά, απόψε, η τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ ξενοδόχων και ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Η συνάντηση έγινε στο Εργατικό Κέντρο Λασιθίου, στον Αγιο Νικόλαο, στην οποία από πλευράς ξενοδόχων συμμετείχαν, οι πρόεδροι, του Συνδέσμου Ξενοδόχων Λασιθίου Εμμ. Βαρκαράκης και της Ενωσης Ξενοδόχων Σητείας Γιάννης Κακουράκης και από πλευράς ξενοδοχοϋπαλλήλων, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Υπαλλήλων Ξενοδοχείων Νομού Λασιθίου Μιχ. Γαρεφαλάκης, η πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ιεράπετρας και περιχώρων και η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Δαυίδ» του ξενοδοχείου «Sunwing» Μακρύ Γιαλού. 

Στη διαπραγμάτευση δεν συμμετείχε ο Πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ανατολικής Κρήτης Γιώργος Βαρδάκης, ο οποίος εμμένει στην εφαρμογή της πανελλήνιας κλαδικής σύμβασης.


Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης, ο Πρόεδρος του εργατικού Κέντρου Νομού Λασιθίου Εμμ. Πεπόνης και ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Λασιθίου Εμμ. Κριθαράκης.



Με τη νέα τοπική συλλογική σύμβαση, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι θα λάβουν για το 2014 αύξηση 0,50% πάνω από τις αποδοχές που προβλέπει η πανελλήνια κλαδική σύμβαση και 1% αύξηση το 2015. Επιπλέον διατηρούν το σύνολο των θεσμικών κατακτήσεων που προέβλεπε η προηγούμενη τοπική συλλογική σύμβαση.


ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

www.anatolh.com