in , , , ,

Σύντομα η σύνδεση του νέου τμήματος του ΒΟΑΚ

Κανένα πρόβλημα στην εξέλιξη του έργου στο οδικό τμήμα του ΒΟΑΚ Άγιος Νικόλαος – Καλό Χωριό δεν διαπιστώνει ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, όπως δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο κ. Γιώργος Αγαπάκης, πρώην Διευθυντής της ΕΔΥΕ-ΒΟΑΚ και νυν στέλεχος του Οργανισμού.

Όπως επεσήμανε, αρχές του χρόνου είχε σημειωθεί μια καθυστέρηση στην πληρωμή λογαριασμών του έργου, γιατί υπήρξε κάποιο ζήτημα λόγω του μεταβατικού σταδίου ενσωμάτωσης των αρμοδιοτήτων της ΕΔΥΕ-ΒΟΑΚ στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης. Λίγο πριν το Πάσχα πληρώθηκαν δύο λογαριασμοί. Η κατασκευάστρια εταιρεία υπέβαλε στη συνέχεια νέο λογαριασμό, ο οποίος έμεινε σε εκκρεμότητα χωρίς να πληρωθεί αμέσως γιατί ήταν σε αναμονή η εκταμίευση του αντίστοιχου ποσού από το υπουργείο. 

Ο λογαριασμός είναι μεγάλος, έχουν σταλεί τα χρήματα, βρίσκονται στην Τράπεζα της Ελλάδος και εντός των ημερών θα πληρωθεί ο εργολάβος. Αν υπήρξε καθυστέρηση 10 – 15 ημερών, τέτοια καθυστέρηση στη σημερινή εποχή, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν θα πρέπει να θεωρείται πρόβλημα, σχολίασε ο κ. Αγαπάκης.

Πάντως, δεν γνωρίζει τίποτα, απ’ ότι μας είπε, για τη φημολογία που ακούστηκε για ενδεχόμενη επίσχεση εργασίας εκ μέρους των εργαζομένων.

Η σύνδεση στο Καλό Χωριό
Αναφερόμενος στο οδικό τμήμα Άγιος Νικόλαος – Καλό Χωριό, ο κ. Αγαπάκης είπε ότι το έργο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Απομένει η σύνδεσή του με την παλιά εθνική οδό, στο Καλό Χωριό. Εκεί πριν ξεκινήσουν οι εργασίες διαμόρφωσης του συνδετήριου τμήματος, πρέπει να μεταφερθεί αγωγός άρδευσης του τοπικού ΤΟΕΒ.
Έχει γίνει συνεννόηση με τη ΔΕΥΑΑΝ ώστε η μετακίνηση αυτή να γίνει με συνδρομή της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Αγίου Νικολάου, ώστε η μετακίνησή του να γίνει το ταχύτερο, δυνατόν.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Αγαπάκης είπε ότι το έργο του συνδετηρίου, από τη στιγμή που θα έχει μεταφερθεί ο αγωγός, σε δύο μήνες θα ολοκληρωθεί.
Ν.Τ.
πηγη www.anatolh.com