in

Σχεδόν 2 δισεκατομμύρια οι ενεργοί χρήστες στο Facebook

H απόλυτη κυριαρχία του Facebook στον τομέα της κοινωνικής δικτύωσης επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου. 
Κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών του 2017, το Facebook έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 1.94 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες τον μήνα, αριθμός που σπάει όλα τα ρεκόρ και δείχνει την πρωτοκαθεδρία του Facebook σε όλους τους τομείς. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χρήστες στο Facebook έχουν αυξηθεί κατά 300 εκατομμύρια μέσα σε ένα χρόνο και αυτό είναι ένα ακόμα στοιχείο της δυναμικής του.
Τα έσοδα του Facebook κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών του 2017 έφτασαν τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια, στοιχείο που μαρτυρεί μία αύξηση της τάξης του 49% σε σχέση με πέρυσι. Τα καθαρά κέρδη του Facebook μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017 ήταν 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα στοιχεία αυτά είναι καλύτερα των προσδοκιών που είχαν εκφράσει οι αναλυτές για το Facebook και δείχνουν ότι οι περισσότερες κινήσεις που έκανε το κοινωνικό δίκτυο τον τελευταίο καιρό έχουν αποδώσει καρπούς.
Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του Facebook συνεχίζει να προέρχεται από τη διαφήμιση, παρόλο που το δίκτυο δεν παύει να εφευρίσκει νέους τρόπους για να κεντρίσει το ενδιαφέρον των χρηστών του. Μία τέτοια κίνηση είναι η προσθήκη της δυνατότητας reactions κάτω από τα σχόλια των χρηστών, με τα γνωστά σύμβολα, ενώ ταυτόχρονα, το Facebook δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον εντοπισμό μηνυμάτων μίσους και βίας μέσα του, στοιχείο για το οποίο έχει κατηγορηθεί αρκετά. Για το λόγο αυτό το Facebook σκοπεύει να προσλάβει 3.000 νέους υπαλλήλους που θα ελέγχουν τα όσα γράφονται εκεί για ανάρμοστο περιεχόμενο.
ΠΗΓΗ: pestaola.gr