in

Συνελήφθη η σύζυγος του Ελληνα πρέσβη στη Βραζιλία -Μαζί και ο εραστής της

Συνελήφθη η Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα, σύζυγος του Ελληνα πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη, καθώς θεωρείται η βασική ύποπτη για τη δολοφονία του.

Ετσι, επιβεβαιώνεται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους. Μάλιστα, οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν ότι η σορός που βρέθηκε απανθρακωμένη στο όχημα ανήκει στον Ελληνα πρέσβη.

Σύμφωνα με την Ο’ Globo, ο εισαγγελέας ζήτησε τη σύλληψη ακόμα τριών ανθρώπων που φέρονται να σχετίζονται με τη δολοφονία: του αστυνομικού Sergio Gomes Moreira Filho, που φέρεται να είναι ο εραστής της Φρανσουάζ Αμοιρίδη, και δύο συνεργών του.

Ο αστυνομικός που φέρεται να διατηρούσε σχέση με τη σύζυγο του πρέσβη ονομάζεται Sergio Gomes Moreira Filho και είναι μόλις 29 ετών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Filho ομολόγησε το έγκλημα, ενώ οι δύο συνεργοί του ανέφεραν ότι ο ιθύνων νους της δολοφονίας είναι η Φρανσουάζ Αμοιρίδη, ωστόσο εκείνη φέρεται να το αρνείται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Sergio Gomes Moreira Filho εμφανίζεται σε ένα βίντεο που τον απεικονίζει να μπαίνει και να βγαίνει από το σπίτι του Ελληνα πρέσβη.

Αξιωματούχοι του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που έχουν αναλαβει την έρευνα εντόπισαν κηλίδες αίματος σε καναπέ στο σπίτι που ο διπλωμάτης βρέθηκε με τη  γυναίκα του, στην περιοχή Ιγκουάτσου. Ο Αμοιρίδης δολοφονήθηκε στο σπίτι πριν μεταφερθεί με το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει την 21η του μήνα, γράφουν τα βραζιλιάνικα Μέσα.

Το όχημα βρέθηκε καμένο και μία σορός μέσα σε αυτό. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αστυνομία γνωρίζει ότι το σώμα του διπλωμάτη μεταφέρθηκε από το σπίτι στις 3 το πρωί.

Η σύζυγος του πρέσβη Φρανσουάζ Αμοιρίδη έφτασε το πρωί της Παρασκευής με περιπολικό στο αστυνομικό τμήμα συνοδευόμενη από τρεις πράκτορες και αρνήθηκε να μιλήσει στον Τύπο. Σύμφωνα με την αστυνομία, η σύζυγός του διατηρεί εξωσυζυγική σχέση με έναν στρατιωτικό, τον οποίο κατονόμασε και ο οποίος παρουσιάστηκε συνοδευόμενος από δικηγόρο για να καταθέσει.

Ο καναπές που βρέθηκε στο σπίτι που διέμενε ο Αμοιρίδης θα μεταφερθεί για έρευνα. Πλέον η αστυνομία ψάχνει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας για να διαπιστώσει πώς μεταφέρθηκε το άψυχο σώμα του πρέσβη.

Πηγή: iefimerida.gr