in , , ,

Συνάντηση Σταύρου Αρναουτάκη με ξένους δημοσιογράφους στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου (ΙΕΤ)

Συνάντηση με ξένους δημοσιογράφους, πού ήρθαν να γνωρίσουν την Κρήτη, είχε σήμερα στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου (ΙΕΤ)  στα Χανιά ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Οι δεκαπέντε ανταποκριτές ξένων έντυπων και ραδιοτηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης που βρίσκονται από την περασμένη Πέμπτη στα Χανιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με καινοτόμες ερευνητικές εργασίες και ρομποτικά μοντέλα που έχουν δημιουργηθεί στο Πολυτεχνείο Κρήτης αλλά και να γνωρίσουν από κοντά τον αρχιτεκτονικό, αρχαιολογικό και πολιτιστικό πλούτο της παλιάς πόλης των Χανίων.

Η τριήμερη επίσκεψη των ξένων ανταποκριτών που εργάζονται σε μέσα ενημέρωσης της Βραζιλίας, της Κίνας, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Τουρκίας, της Ελβετίας και της Ρωσίας, οργανώνεται από το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου (ΙΕΤ) και το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ -ΜΠΕ), με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης και της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Οι ξένοι ανταποκριτές συναντήθηκαν σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου (Ίδρυμα Αγία Σοφία) όπου φιλοξενούνται, με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη, ενώ ενημερώθηκαν για τις δράσεις του ΙΕΤ από τον πρόεδρο του Ινστιτούτου και ιδρυτή των «Χανιώτικων Νέων» Γιάννη Γαρεδάκη ενω στη συνέχεια επισκέφτηκαν επιστημονικά-ερευνητικά ιδρύματα.

Στη συνάντηση στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου (ΙΕΤ) ο κ. Αρναουτάκης στον χαιρετισμό του χαρακτήρισε εξαιρετική τη δράση του ΙΕΤ καθώς, όπως είπε, αναδεικνύει την Κρήτη σε όλο τον κόσμο, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι λόγω της καλής συνεργασίας που υπάρχει ανάμεσα στους φορείς η Κρήτη θα είναι η πρώτη περιφέρεια της χώρας που θα βγει από την κρίση αξιοποιώντας την ιστορία, τα προϊόντα και τον πολιτισμό της.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης χαρακτήρισε το ΙΕΤ «πνεύμονα ενημέρωσης, παιδείας και πολιτισμού για όλη την Ελλάδα», υπογραμμίζοντας ότι για τον λόγο αυτό η Περιφέρεια στηρίζει το έργο του ΙΕΤ ανεπιφύλακτα.