in , , , , , ,

Στο Μεραμπέλλο ο Δημήτρης Βίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, video

Ο Συντονιστής της Κ.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Δημήτρης Βίτσας στα πλαίσια της 2ήεμρης επίσκεψης του στο νομό επισκέφθηκε χθες το πρωί το νοσοκομείου Νεάπολης και την Δημοτική κοινότητας Νεάπολης.
Του έγινε ημέρωση από την αναπληρώτρια διοικήτρια Λία Μοσχοβιτάκη σχετικά με τα ζητήματα κυρίως της υγείας, της λειτουργίας του νοσοκομείου εν αναμονή της αλλαγής της διοίκησης και της προοπτικής για την κατασκευή του Κέντρου αποκατάστασης και αποθεραπείας, την κατάσταση με τα κληροδοτήματα που το ίδρυμα διαθέτει και ζητήθηκε η ενεργός συμμετοχή του ώστε το θέμα αυτό να μην ατονήσει. Στην Δημοτική κοινότητα Νεάπολης του έγινε ενημέρωση για θέματα τοπικά από τον πρόεδρο Γιάννη Τσιχλή και την αντιπρόεδρο Μαρία Φορτετζανού.

Αμέσως μετά επισκέφτηκε το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου όπου είχε συνάντηση με τους εργαζομένους του συλλόγου των ξενοδοχοϋπαλλήλων οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο σε μια περιοχή όπου ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία του τόπου και όπου οι ίδιοι αισθάνονται όμηροι με όλα όσα συμβαίνουν στο θέμα των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε ευρεία συνάντηση στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου όπου στο γραφείο του διοικητή Αλέξανδρου Μαυρικάκη ενημερώθηκε τόσο από τον ίδιο για τα θέματα του νοσοκομείου της πόλης όπου παίζει τον ρόλο του κεντρικού νοσοκομείου του νομού, τον πρόεδρο των εργαζομένων Γιώργο Μανουσάκη ο οποίος του έκανε μια γενικότερη ενημέρωση για θέματα που απασχολούν τόσο τους εργαζόμενους όσο και την σωστή λειτουργία του νοσοκομείου, το θέμα των παύσεων σε προσλήψεις, αυτό με τις εφημερίες που δεν βγαίνουν γεγονός που αναγκάζει το νοσοκομείο μετά το μεσημέρι να υπολειτουργεί κ.α

Ο Αντώνης Γερμανάκης, πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του νομού τόνισε τις ελλείψεις του νοσοκομείου όπου δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά εάν κάποια του τμήματα δεν λειτουργούν όπως πρέπει με τα κενά που υπάρχουν ενώ είπε πως δίνεται και μεγάλο ενδιαφέρον σε ανασφάλιστους ή σε ανέργους μέσα από το κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο.

Τα πολλά προβλήματα παρουσίασε και ο διευθυντής της επιστημονικής υπηρεσίας του νοσοκομείου κ. Δολαψάκης τονίζοντας ότι νοιώθει ντροπή που δεν μπορεί να εργαστεί όπως πρέπει με τα τόσα προβλήματα κενά και αδυναμίες που υπάρχουν.

Από την μεριά του ο κ. Βούτσης γνωρίζοντας πολύ καλά τα θέματα υγείας στην χώρα είπε πως τα μνημόνια έχουν καταστρέψει την χώρα σε όλα τα επίπεδα και σαφώς η υγεία έχει πληγεί ιδιαιτέρα σοβαρά. «Ζούμε δυστυχώς τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών πολύ σοβαρά και άσχημα. Η ηγεσία δε στο υπουργείο υγείας που δείχνει να καταλάβω ότι η πολιτική θα γίνει ακόμα πιο σκληρή στον ευαίσθητο χώρο της υγείας και μοιάζει σαν εκτέλεση συμβολαίου ενάντια στην υγεία.

«Αντίσταση και αλληλεγγύη είναι το πρώτο που θα πρέπει να έχουμε στο νου μας, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και από την κρίση δεν μπορούμε να βγούμε με εξαντλητικά μέτρα κατά της κοινωνίας. Εμείς όλα αυτά δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστούν, διαθέτουμε ικανότητα στελέχη τόσο στον χώρο της υγείας όσο και στον χώρο της διοίκησης, με προτάσεις και λύσεις για το καλό των πολιτών και της κοινωνίας. Όλες τις πληροφορίες που συλλέγουμε τις επεξεργαζόμαστε και χωρίς να υποσχόμαστε ότι όλα θα αλλάξουν από την μια στιγμή στην άλλη , θα εργαστούμε σκληρά για να επέλθει η κάθαρση και να απαλλαχτούμε από τις πολιτικές των τελευταίων ετών.» είπε.


κείμενο φωτογραφίες βιντεο ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ