in , , , ,

Στο Ηράκλειο τραγούδησε η Μεικτή Πολυφωνική Χορωδία του ΠΑΟΔΑΝ

Οι «Πολιτιστικοί αγώνες 2014» του Δήμου Ηρακλείου αφιερωμένοι στα 400 χρόνια από το θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου – 2014 έτος El Greco – περιελάμβαναν και συνάντηση χορωδιών.

Σ΄ αυτή τη συνάντηση, διάρκειας τριών ημερών, έλαβε μέρος η Μεικτή Πολυφωνική Χορωδία του ΠΑΟΔΑΝ, υπό τη διεύθυνση του Μ. Κανακάκη  την Παρασκευή 11 Απριλίου στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, μαζί  με τη  Δημοτική Χορωδία Ρεθύμνου υπό τη διεύθυνση της Ισιδώρας Χαλκιαδάκη, τη  Μικτή Χορωδία Δήμου Ηρακλείου υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Κιαγιαδάκη και τη  Χορωδία του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου “Ο Άγιος Δημήτριος”, υπό τη διεύθυνση του Soren Lyng Hansen. 
Η 40/μελής χορωδία μας απέσπασε πολλούς επαίνους και ζεστό χειροκρότημα από το Ηρακλειώτικο κοινό για τις μελωδίες και το υψηλό επίπεδο συγχρονισμού και πειθαρχίας. Απέδωσε τραγούδια Μάνου Χατζηδάκη, Χρήστου Λεοντή, Σταύρου Ξαρχάκου, Γιάννη Μαρκόπουλου, στο πιάνο συνόδευσε ο μαέστρος Μανώλης Κανακάκης και στη φυσαρμόνικα ο Γιάννης Τσιχλής.
Ήταν μια πολύ όμορφη παρουσία η οποία μας γεννά τη βεβαιότητα πως το παραγόμενο πολιτισμικό- μουσικό προϊόν του τόπου μας έχει τη δυνατότητα και την ωριμότητα να παρουσιάζεται και έξω από τα όρια του Δήμου Αγίου Νικολάου.
Παρόντες στην εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας Ηρακλείου κ. Γιαλιτάκης, ο Πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης πολιτισμού, παιδείας και κοινωνικής μέριμνας Ηρακλείου κ. Ματζαπετάκης και η Αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ κ. Κωστάκη.
Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στο Δήμο Ηρακλείου και τον συντονιστή κ. Αντωνάκη καθώς και τα συγχαρητήρια μας στα μέλη και το δάσκαλο της χορωδίας.