in , , ,

"Στη Νεάπολη κάνουμε ότι είχαμε πει"

Πιο έντονη είναι η παρουσία Δημοτικών υπηρεσιών αλλά και του ίδιου του Δήμαρχου Αγίου Νικολάου στην περιοχή της Νεάπολης μετά την όλη ένταση που προκλήθηκε το προηγούμενο διάστημα και τις αντιδράσεις των τοπικών αιρετών που ακολούθησαν οι παραιτήσεις των κ.κ. Μαρή και Τσιχλή.
Ο ίδιος ο Δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης όμως δηλώνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι «Αυτό που κάνουμε στη Νεάπολη είναι αυτό που από την αρχή είχαμε ξεκινήσει και προγραμματίσει να κάνουμε.» τονίζοντας ότι ο καιρός πλέον δείχνει ότι όλος ο σχεδιασμός λαμβάνει σάρκα και οστά.

«Με την ανάληψη κάποιων πραγμάτων για την περιοχή της Νεάπολης από τον Δημοτικό Σύμβουλο Δημοσθένη Μεθυμάκη ανέλαβα και εγώ την υποχρέωση να βρίσκομαι πιο συχνά στην περιοχή, μια φορά την εβδομάδα τουλάχιστον, και να συνεργαζόμαστε με τις υπηρεσίες εκεί, έχουμε διαθέσει κάποια συνεργία ώστε να στηρίξουμε το ίδιο το σχέδιο μας για την περιοχή.»

είπε ακόμα ο Δήμαρχος και διευκρίνισε ότι με τις δυνάμεις που υπάρχουν και τα πενιχρά οικονομικά γίνεται μια προσπάθεια στήριξης και της περιοχής του Επάνω Μεραμπέλλου ώστε να γίνουν οι παρεμβάσεις που απαιτούνται ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα της περιοχής.

Είπε ακόμα ότι γίνονται διαρκείς συσκέψεις ώστε να ξεπεραστούν σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν με την αποχέτευση της περιοχής λίγο πριν ξεκινήσει η μεγάλη παρέμβαση της κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού της περιοχής που ξεκινά γρήγορα.

Σε ότι αφορά το ποσό των 1,7 εκ ευρώ που είχε αφήσει αποθεματικό ο πρώην Δήμος Νεάπολης κατά την εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτης είπε ότι τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν σε ένα λογαριασμό που τοκίζονται.

«Τα χρήματα αυτά γνωρίζουμε που έχουν δοθεί και πως έχουν χρησιμοποιηθεί, ήταν από εξειδικευμένες πιστώσεις, που έχουν σχέση με ΣΑΤΑ με λειτουργικά, με κατανομές δαπανών και εμείς ήδη έχουμε μια κατανομή των χρημάτων αυτών σε γνώση πάντα και της υπεύθυνης των οικονομικών μας υπηρεσιών, Βούλας Τριανταλή, που ήταν και διευθύντρια στον πρώην Δήμο της Νεάπολης.»

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ