in ,

Στην Κριτσά ομάδα 52 ξεναγών

Σημερα Τετάρτη 29 Μαρτίου η Κριτσα και όλοι οι φορείς της υποδέχθηκαν 52 ξεναγούς εν όψη της νέας τουριστικής περιόδου.

Ο σκοπος της επισκέψεως τους ήταν η ενημέρωση απο τους αρμόδιους για το τουριστικό “προϊόν” που διαθέτει ο τοπος μας. Η πρώτη στάση έγινε στον Σύλλογο Γυναικών Κριτσάς οπου και προσφέρθηκε ποικιλία παραδοσιακών εδεσμάτων στους καλεσμένους μάς.

Στην συνέχεια πέρασαν στην Πολιτιστική αίθουσα “ΛΑΤΩ” οπου τους καλωσόρισε ο πρόεδρος της κριτσας κ.Νίκος Ζαχαριάδης, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Αγίου Νικολάου κ. Χάρης Αλεξάκης και κ. Σπύρος Μασσάρος και η κ. Μαρίκα Σημαιάκη Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κριτσας.

Τον λογο πήρε η κ. Σημαιάκη και εξήγησε στους καλεσμένους τις διατροφικές μας συνήθειες τον τρόπο παρασκευής των εδεσμάτων του Συλλόγου και λύσεις για την σωστη ξενάγηση των τουριστών που θα επισκεφθούν την Κριτσα και τον Συλλογο.

Ακολούθησε ομιλία και ενημέρωση της αρχαιολόγου κ. Μοσχόβη, όπου και αναφέρθηκε στην Κριτσα Ιστορικά, στις εκκλησίες και τους αρχαιολογικούς χωρους αυτής. Ακολούθησε περιήγηση στο χωριό, τα μουσεία και τις εκκλησίες του και κατέληξαν στην Πολιτιστική αίθουσα “ΛΑΤΩ” για να δοκιμάσουν τις χειροποίητες νεράτες μυζιθρόπιτες της Κριτσάς απο τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου.

 

Ευχόμαστε μια καλή τουριστική χρονιά σε όλους!

πηγη Πολιτιστικός σύλλογος Κριτσάς