in , , , ,

Στα σχολεία του νομού παράγεται έργο

Ο Γιάννης Σταμέλλος
Στο τέλος της τρέχουσας σχολικής περιόδου και λίγο πριν ξεκινήσουν οι προαγωγικές εξετάσεις στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ένα στοιχείο που έκανε πραγματικά πολύ θετική εντύπωση ήταν ότι πολλά σχολεία βγήκαν έξω από τους χώρους τους και παρουσίασαν τις εργασίες των προγραμμάτων που είχαν αναλάβει και άλλα άνοιξες τις πόρτες του σχολειού τους και προσκάλεσαν την τοπική κοινωνία να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις αυτές.
Το επίπεδο δε των συγκεκριμένων παρουσιάσεων – εκδηλώσεων έδειξε την δουλειά που γίνεται στην διάρκεια της σχολικής χρονιάς και το μεράκι τόσο των καθηγητών που ασχολούνται με τις εργασίες αυτές πολλές φορές πέρα από την διάρκειά των σχολικών τους υποχρεώσεων αλλά και την διάθεση των ίδιων των μαθητών να συμμετέχουν σε επιπλέον σχολικές δραστηριότητες δείχνοντας και με τον τρόπο αυτό και την αγάπη τους στο σχολείο αλλά και τις δυνατότητες τους να συνεργαστούν και να παρουσιάσουν ομαδικές εργασίες.

«Φέτος οι συνάδελφοι καθηγητές των σχολείων του νομού μας ανέλαβαν τα περισσότερα προγράμματα από άλλες χρονιές και μάλιστα χωρίς να προβλέπεται επιπλέον αμοιβή. Παλαιότερα δίνονταν μια κάποια πολύ μικρή ενίσχυση για υπερορίες που έφτανε τα 200 ευρώ τον χρόνο, όμως πλέον όλα αυτά έχουν περικοπεί, οπότε οι καθηγητές το κάνουν χωρίς οικονομική αποζημίωση. 119 προγράμματα ολοκληρώθηκαν φέτος και παρουσιάστηκαν όταν πέρυσι τα αντίστοιχα ήταν 84 γεγονός που δηλώνει και φανερώνει ότι οι καθηγητές δεν είχαν το οικονομικό στοιχείο σαν ουσιαστικό κίνητρο. Όσες παρουσιάσεις – εκδηλώσεις παρακολούθησα, όσο και τις δράσεις των μαθητών στο μαθητικό φεστιβάλ πραγματικά με ενθουσίασαν. Φέτος είχαμε μια επιπλέον προστιθέμενη αξίνα σε αυτές τις δράσεις η οποία πρέπει τις επόμενες χρονιές να αξιοποιηθεί και τα σχολεία να προβληθούν στην κοινωνία. Άλλωστε ένας από τους λόγους που γίνονται αυτά τα προγράμματα είναι να το άνοιγμα των σχολικών κοινοτήτων στην ίδια την κοινωνία.» είπε μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Γιάννης Σταμέλος προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού.

Μίλησε ακόμα για την ποιότητα και την αισθητική των παρουσιάσεων που έγιναν από τις σχολικές κοινότητες λέγοντας πως έγιναν από όλους σεβαστές οι αξίες και οι παραδόσεις του τόπου μας όπου αυτές χρειάστηκαν.

 «Προσπάθησα να παρακολουθήσω όσες πιο πολλές παρουσιάσεις μπορούσα, λόγο και του φόρτου των πανελλαδικών αλλά και των θεμάτων που είχαν προκύψει με την απεργία πραγματικά και θέλω να συγχαρώ τόσο τους μαθητές όσο και τους μαθητές που συμμετείχαν όσο όμως και τους συλλόγους των γονέων και κηδεμόνων που συμμετείχαν. Σε αυτές τις σχολικές δράσεις χρειάζονται και οι γονείς και η συμβολή τους πάντα είναι ιδιαίτερα σημαντική.» είπε ακόμα ο Γιάννης Σταμέλος.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ