in

Σταματημό δεν έχουν οι ζωοκλοπές στο Μεραμπέλλο.

“Είχα 6 αρνιά, μου πήραν τα 4 και έσφαξαν τα άλλα 2 επί τόπου στο μέρος που τα είχα.”, “πάνω απο 40 ζώα που πήρανε αλλά είμαστε στην κουβέντα μπας και μου γυρίσουν πίσω τα μισά”…κουβέντες ανθρώπων που έχουν δει το βιός τους να κάνει φτερά. Έχουν δει τις στάνες τους άδειες και τους κόπους και τα έξοδα μηνών να τα καρπώνονται άλλοι . Πρόσφατα ο αστυνομικός διευθυντής Μανόλης Παπαδάκης είχε παραδεχτεί στους δημοσιογράφους πως δεν υπάρχουν κρούσματα ζωοκλοπών στην περιοχή όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Τις ημέρες πριν το Πάσχα όπου στην αγορά υπάρχει μεγάλη ζήτηση οι ζωοκλοπές στο Επάνω Μεραμπέλλο σημειώνονταν σχεδόν καθημερινά με τους κτηνοτρόφους να σηκώνουν τα χέρια ψηλά και να περιμένουν μήπως οι κλέφτες τους γυρίσουν έστω τα μισά ζώα ακολουθώντας τους άγραφους νόμους.

Σε καμία περίπτωση δεν θα υποδείξουμε στις αστυνομικές αρχές το έργο τους όμως διαπιστώνουμε μια αδυναμία στην περιοχή όπου και με την απομάκρυνση του Α.Τ της Νεάπολης μένει στην κυριολεξία στο έλεος των ζωοκλεφτών.

Μάλιστα το θέμα θίγει σε σχόλιο του σε ανάρτηση παθόντα μικροκτηνοτρόφου ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Καστελλιανάκης ο οποίο σημειώνει

«Το θέμα κ. Μ είναι πολύ πιο σοβαρό απ όσο φαίνεται!
Κάθε χρόνο τέτοιον καιρό το ίδιο πράγμα, κλέβοντας τους κόπους των άλλων έχουν κέρδη κάποιοι χωρίς να μπουν στην διαδικασία να σκεφτούν πως αυτος ο άνθρωπος ίσως να φροντίζει και να μεγαλώνει όλη την σεζόν τα αρνιά του για να γιορτάσει με την οικογένεια του και να κάνει το τραπέζι στα εγγόνια του. Αλλά για να σκεφτείς έτσι πρέπει να χεις παιδεία, ψυχή, καρδιά….
Το καλό είναι όμως κ. Μ πως δεν είναι περισσότερο από μία εβδομάδα που διάβασα μία δήλωση στην τοπική εφημερίδα μας απ τον Αστυνομικό Διευθυντή πως φέτος δεν έχουν παρατηρηθεί πολλά κρούσματα ζωοκλοπής και πως είναι προσπάθεια όλης την χρονιάς και όχι των εορτών …
Ενώ είναι γνωστό σε όλους μας πως έχουν κατακλέψει όλη την Νεάπολη και τα περίχωρα!
Παρόλα αυτά το ΑΤ της Νεάπολης δεν χρειάζεται και την περιοχή θα αστυνομευει το ΑΤ του Αγ. Νικολάου με καλύτερα αποτελέσματα σύμφωνα με το σχέδιό τους!
ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΥΝΑΓΕ!!!
ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟΙ!!!”