in ,

Σκόνη και λάσπη…

Αγανάκτηση προκαλεί στους κατοίκους της περιοχής Λαγκός, πίσω από τα ΚΤΕΛ του Αγίου Νικολάου, η κατάσταση με τους δρόμους της περιοχής όπου είναι ακόμα χωματόδρομοι και συχνά κλείνουν για διάφορες εργασίες.
Οι κάτοικοι δηλώνουν ότι ζουν ένα μαρτύριο, το καλοκαίρι πολύ σκόνη και τον χειμώνα λάσπες ταλαιπωρία και αποκλεισμοί από τα νερά της βροχής. Η ΑΝΑΤΟΛΗ ρώτησε τον Δήμαρχο σχετικά και ο κ. Δημήτρης Κουνενάκης είπε πως το θέμα το γνωρίζει η Δημοτική αρχή, έχει ήδη γίνει μια μελέτη ασφαλτόστρωσης της περιοχής που είχε υποβληθεί στο ΕΣΠΑ χωρίς όμως να γίνει αποδεκτή, ενώ έχει προταθεί εκ νέου στη ΕΕΤΑ και αναμένεται απάντηση.

 «Εκ των πραγμάτων είμαστε σε μια φάση τελική για την περιοχή, ή θα το δεχτούν ή θα μεταφερθεί ως γέφυρα για το 2014, πάντως η μελέτη είναι έτοιμη και ώριμη ενώ οι πιέσεις μας ώστε να πετύχουμε τον στόχο είναι διαρκείς. Ο δρόμος από εκεί φτάνει έως την Αγία Άννα και ουσιαστικά αγκαλιάζει ολόκληρο το μέτωπο της περιοχής και συνδέεται με τον υπόλοιπο περιφερειακό δρόμο. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι περίπου 2.8 εκ ευρώ και πλέον πιέζουμε την Περιφέρεια ώστε να γίνει κατανοητό ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη για να γίνει το έργο διότι οι κάτοικοι εκεί έχουν όλα τα δίκια με το μέρος τους.

 Υπομένουν τόσα χρόνια μια κατάσταση που δεν είναι η αρμόζουσα και πρέπει επειγόντως να βελτιωθεί και αυτό πραγματικά προσπαθούμε.» είπε μεταξύ άλλων ο κ Κουνενάκης επισημαίνοντας ότι οι υπηρεσίες του Δήμου περιμένουν να στεγνώσει λίγο η περιοχή από τις βροχές ώστε αν πάνε έστω Δημοτικά μηχανήματα και αν στρώσουν όπου μπορούν λίγο τους δρόμους. «Η μόνη λύση είναι η διάνοιξη και η διαμόρφωση των δρόμων και από την στιγμή που η μελέτη υπάρχει ελπίζουμε ότι σύντομα θα εισακουστούμε ώστε να ολοκληρωθεί και αυτό το κομμάτι που απασχολεί εκατοντάδες συμπολιτών μας.» είπε τέλος.

 Εν τω μεταξύ κάτοικοι της περιοχής καταθέτουν στην ΑΝΑΤΟΛΗ διάφορες εργασίες που γίνονται από ιδιώτες οι οποίοι προχωρούν με δικά τους μέσα σε διάφορες κατασκευές που αυξάνουν την προσβασιμότητα στους συγκεκριμένους δρόμους

. ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ