in , , , ,

39χρονος Σητειακός καλλιεργούσε, 58χρονος Ιεραπετρίτης έκλεβε, και οι δύο στον εισαγγελέα.

Συνελήφθη, 39χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, στο Λασίθι

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 2 δενδρύλλια κάνναβης και εξοπλισμός καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα (23.11.2016) το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Σητείας, από αστυνομικούς του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων Σητείας, 39χρονος ημεδαπός για παραβάσεις της νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, σήμερα (23.11.2016) πρωινές ώρες από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε έρευνα σε αποθηκευτικό χώρο αγροτικής περιοχής του Δήμου Σητείας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και κατασχέθηκαν, δύο δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούντο επιμελώς μέσα σε γλάστρες με τεχνητό εξοπλισμό (φωτισμός, θερμαντικός λαμπτήρας, χρονοδιακόπτης, θερμόμετρο και λίπασμα) και συνελήφθη ο 39χρονος κατά το χρόνο που προέβαινε σε καλλιεργητικές πράξεις.

Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας, ενώ ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

 

Ακόμα…

 Συνελήφθη, 58χρονος ημεδαπός για κλοπή, στο Λασίθι

Συνελήφθη, σήμερα (23.11.2016) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, 58χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για κλοπή. Εξιχνιάστηκαν  υποθέσεις κλοπής σε κατάστημα.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 23.11.2016, ο 58χρονος αφαίρεσε με τη μέθοδο της απασχόλησης από κατάστημα ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού, φυτοφάρμακα αξίας 50 ευρώ περίπου.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 58χρονος κατά το έτος 2016 είχε αφαιρέσει ανά τακτά χρονικά διαστήματα με τον ίδιο τρόπο δράσης, φυτοφάρμακα συνολικής αξίας 5.000 ευρώ περίπου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, σε θερμοκήπιο ιδιοκτησίας του 58χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των αφαιρεθέντων φυτοφαρμάκων, τα οποία αποδόθηκαν στον παθόντα.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, ενώ ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.