in , , ,

…σημασία έχει ότι ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Οι μαθητές της α΄ τάξης του Γυμνασίου Νεάπολης με την καθηγήτριά τους Αργυρή Μπούκα, στο μάθημα “Βιωματικές δράσεις” είχαν επιλέξει το θέμα της διαφορετικότητας και στα πλαίσιά του είχαν εκφράσει εικαστικά τις ανησυχίες τους.

Προέκυψαν έτσι, πολύ όμορφα πλακάτ που συνδύαζαν ζωγραφιές και συνθήματα. Οι μαθητές της β΄ γυμνασίου με την καθηγήτριά τους κα Κατερίνα Γαλανάκη, συζήτησαν το θέμα στα πλαίσια του μαθήματος Νεοελληνική γλώσσα και απότοκος υπήρξε  ένα κείμενο με τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.
Αντιμετωπίζοντας λοιπόν το θέμα διεπιστημονικά καθηγήτριες και μαθητές ένωσαν τις δυνάμεις τους και φρόντισαν να ενημερώσουν και τους υπόλοιπους συμμαθητές τους, προτρέποντάς τους να προβληματιστούν: μεταξύ άλλων διεκήρυτταν σημασία δεν έχει το χρώμα, η θρησκεία ή η καταγωγή κάποιου, σημασία έχει ότι ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
 Όταν δε τα μηνύματα αυτά και ο τρόπος έκφρασης πηγάζουν μέσα από ομάδες που ενδοσχολικά δρουν και επιστημονικά κατευθύνονται από τους καθηγητές τους τότε το αποτέλεσμα που βγαίνει και προς τα έξω με τις δράσεις και τις παρουσιάσεις είναι αυτό που χαρακτηρίζει τις ίδιες τις τοπικές μας κοινωνίες δίνοντας το στίγμα της ορθής λειτουργίας τους. 
Η καλή συνεργασία όλων είναι το παν, συνεργασία διεύθυνσης και καθηγητών, καθηγητών μεταξύ τους, καθηγητών και μαθητών όπως και μαθητών μεταξύ τους δείχνει ότι πραγματικά όλες οι μέρες και οι ώρες σε ένα σχολείο είναι δημιουργικές.
ΘΑΝΟΣ Κ.