in , , ,

Σε ΚΤΕΛ και σε γονείς ο συνδυασμός ¨Δικαίωμα στην πόλη"

Συνάντηση με εκπροσώπους της διοίκησης του ΚΤΕΛ και της Ένωσης Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Αγίου Νικολάου

 Συνάντηση με εκπροσώπους της διοίκησης του ΚΤΕΛ  πραγματοποίησαν τη Μ. Τετάρτη 16/4/14 μέλη του Δημοτικού Συνδυασμού  «Δικαίωμα στην πόλη»,  παρουσία του υποψήφιου Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού.

«Διαπιστώσαμε ότι γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια προσαρμογής του  ΚΤΕΛ στη νέα πραγματικότητα με στόχο να υπάρξει η μέγιστη δυνατή εξυπηρέτηση των επισκεπτών της πόλης, δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Ζερβός, δεσμευόμενος ότι με την εκλογή του συνδυασμού τον οποίο εκπροσωπεί , θα  υπάρξει στενή συνεργασία με την επιχείρηση σε βάθος χρόνου, προκειμένου να προκύψουν απτά αποτελέσματα  προς όφελος της πόλης αλλά και της επιχείρησης.

Στις προτεραιότητες του συνδυασμού «Δικαίωμα στην πόλη», κυριαρχεί το ζήτημα  διαχείρισης της ποιότητας ζωής του πολίτη. Το ΚΤΕΛ με τα υπεραστικά δρομολόγια στην άλλη Ελλάδα μπορεί αν μη τι άλλο να αποτελέσει αξιόπιστο παράγοντα προβολής του τόπου, σημείωσε.

Συζητήσαμε- έκανε γνωστό- πολλά ζητήματα γύρω από την κίνηση των λεωφορείων μέσα στην πόλη. Σε σχέση με τα εισιτήρια, ζητήσαμε να εξεταστεί η δυνατότητα ενιαίου εισιτηρίου τόσο για τις αστικές όσο και για τις υπεραστικές διαδρομές, ενώ όπως μας ενημέρωσαν ξεκινά ήδη διαδικασία έκδοσης κάρτας  για την καλοκαιρινή περίοδο. 

        Συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Αγίου Νικολάου, είχαν την Μ.Τετάρτη, 16/4/2014, μέλη του συνδυασμού «Δικαίωμα στην πόλη», με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Αντώνη Ζερβό.

        Κατά τη συνάντηση όπως έγινε γνωστό συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που υπάρχουν στις σχολικές κοινότητες καθώς και τα ζητήματα που θέτουν οι γονείς αναφορικά με τη λειτουργία και τη διαχείριση των σχολικών υποδομών.

        Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού «Δικαίωμα στην πόλη»,  κ. Αντώνης Ζερβός, τα περισσότερα ζητήματα (έλλειψη αιθουσών, τρόπος κατανομής αιθουσών, συντήρηση σχολείων  εξεύρεση νέων χώρων για την δημιουργία σχολικών μονάδων) είναι εν πολλοίς γνωστά.

        Ωστόσο  διευκρίνισε η αντιμετώπιση του προβλήματος των αιθουσών μπορεί να αντιμετωπιστεί με την εξεύρεση νέου χώρου φιλοξενίας σχολικών συγκροτημάτων. 

 Ενδεχομένως θα πρέπει τόνισε να αναζητηθεί η δυνατότητα εξεύρεση πόρων μέσω εθνικών προγραμμάτων . Δεσμευόμαστε ότι μετά την ολοκλήρωση των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014,  θα καλέσουμε άμεσα γονείς και συλλόγους προκειμένου σε συνεργασία με την εκλεγμένη νέα δημοτική αρχή, να διαμορφώσουμε από κοινού ένα master plan  διαχείρισης  και λειτουργίας του ευαίσθητου αυτού χώρου των σχολικών κοινοτήτων .