in , ,

Σε ιδιώτες η εκμετάλευση των παραλιών Αγίου Νικολάου.

Ολοκληρώθηκε  η διαδικασία παραχώρησης σε ιδιώτες επιχειρηματίες των παραλιών που δεν διαχειρίζεται η ίδια η ΔΑΕΑΝ, καθώς επίσης η εκμίσθωση χώρων για τη λειτουργία καντινών και θαλασσίων σπορ.

Σημειώνεται ότι οι ελάχιστες τιμές στις οποίες δημοπρατήθηκαν οι παραλίες καθορίστηκαν από την Κτηματική Υπηρεσία Λασιθίου, επί των οποίων η ΔΑΕΑΝ παραχωρεί το 20%. Επιπλέον από το τίμημα αφαιρείται ο ΦΠΑ 23% που καταβάλλεται στην Εφορία…


Ο Πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ Στάθης Βιδάλης μας γνωστοποίησε χθες τα αποτελέσματα της όλης διαδικασίας παραχώρησης, κατόπιν αιτήσεων και προσφορών που είχαν καταθέσει οι ενδιαφερόμενοι.


Συγκεκριμένα, η καντίνα στον Αλμυρό παραχωρήθηκε αντί 30.000 ευρώ στην κ. Αναστασία Παπαδοπούλου, η οποία την είχε και πέρυσι. Στο Βούλισμα αντί 30.100 ευρώ στον κ. Βασίλη Ραϊνάκη, ο οποίος την είχε και πέρυσι. Στα Χαβάνια αντί 8.000 ευρώ στην κ. Αναστασία Παπαδοπούλου, στην οποία παραχωρήθηκε επίσης η εκμετάλλευση της παραλίας, αντί 7.500 ευρώ.


Τα θαλάσσια σπορ στον Αλμυρό παραχωρήθηκαν αντί 4.000 ευρώ στον κ. Άκη Καροφυλλάκη που τα εκμεταλλευόταν και πέρυσι. 

Τα θαλάσσια σπορ στην παραλία της Αμμουδάρας αντί 1.600 ευρώ στον κ. Δημήτριο Μανδουράρη. 

Τα θαλάσσια σπορ στο «Βούλισμα» αντί 4.000 ευρώ στον κ. Εμμ. Φραγκιαδούλη. Στην παραλία Σχίσματος Ελούντας τα θαλάσσια σπορ παραχωρήθηκαν αντί 2.800 ευρώ στον κ. Γεώργιο Μαυρικάκη.

Η παραλία «Πανωστράτι» Ελούντας παραχωρήθηκε στο παρακείμενο ξενοδοχείο «ΑquaSol», ενώ άγονος (θα επαναληφθεί άμεσα) ήταν η δημοπρασία για τα θαλάσσια σπορ στην Κολοκύθα.


ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

www.anatolh.com