in , , ,

Σήμερα η Ώρα της Γης, και καθε μέρα ο σεβασμός μας στο περιβάλλον.

Η Ώρα της Γης 2013 Σάββατο 23 Μαρτίου στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στον Άγιο Νικόλαο και στην Κεντρική Πλατεία Νεάπολης 8:30 μ.μ. – τις 9: 30μμ.
Για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Αγίου Νικολάου έχει τον συντονισμό των δράσεων που οργανώνουν οι φορείς οι οποίοι συμμετέχουν στην εκστρατεία της WWF ΕΛΛΑΣ. Φέτος η εκστρατεία υιοθετεί το σκεπτικό της δέσμευσης «Θα το κάνω, αν το κάνεις» (“I will if you will”), το οποίο βασίζεται στη δημιουργία προκλήσεων που ωφελούν το περιβάλλον, την κοινωνία αλλά και την ίδια μας την καθημερινότητα.

 Ο Δήμος Αγίου Νικολάου επέλεξε τη θεματική δράση «Χάρισε ένα αντικείμενο που δε χρειάζεσαι!» για τα παιδιά που έχουν ανάγκη… Το Σάββατο λοιπόν, από τις 19:30 έως τις 20:30, θα υπάρχουν ειδικά σημεία εναπόθεσης παιδικών βιβλίων, παιδικών ρούχων και παιχνιδιών για παιδιά, στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στον Άγιο Νικόλαο και στην Πλατεία Νεάπολης, τα οποία θα αναλάβουν να μοιράσουν σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη ο ΟΚΥΔΑΝ και το Δίκτυο Αλληλεγγύης ‘’Ελπίζω’’.

Ένα βιβλίο που διάβασες και σκονίζεται σε ένα ράφι, μπορεί να είναι ένα νέο ταξίδι γνώσης για κάποιον; Τα παλιά παιχνίδια που δεν έχουν καμία αξία για σένα μπορεί για κάποιον άλλο να είναι απαραίτητα και χρήσιμα! Τα παιδικά ρούχα συνήθως διατηρούνται σε καλή κατάσταση και πολλά παιδιά σήμερα τα έχουν ανάγκη! Δώσε νέα ζωή σε παλιά πράγματα και είναι σίγουρο ότι θα δώσεις μεγάλη χαρά σε κάποιους που τα χρειάζονται.

 Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια «Λαμπαδηφορία για τον Πλανήτη», με φαναράκια και κεριά. Άγιος Νικόλαος Διαδρομή Λαμπαδηφορίας για τον Άγιο Νικόλαο: Η τελετή έναρξης της Λαμπαδηφορίας θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου όπου οι πρόσκοποι και οι οδηγοί θα δώσουν την ευχή της πυράς, θα συνεχίσουμε προς το Δημαρχείο, Μαρίνα, επιστροφή στην Πλατεία, θα διασχίζουμε τη Ρούσσου Κουνδούρου, θα κατευθυνθούμε προς την Κιτροπλατεία, θα φθάσουμε στη γέφυρα στο λιμάνι όπου θα μας περιμένουν οι βαρκούλες των ψαράδων με τα φαναράκια τους και θα καταλήξουμε στη Λίμνη για να παρακολουθήσουμε την τελετή λήξης. Εκεί θα υπάρχουν διάφορες δράσεις από μαθητικές και περιβαλλοντικές ομάδες.

Τα παιδιά από το Ωδείο Τέχνης Κρήτης θα ερμηνεύσουν ορισμένα κομμάτια με κιθάρα, βιολί και πιάνο, μαθητές του Α’ Γυμνασίου θα πουν μαντινάδες με λύρα κα λαούτο για το περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Έκφρασης και δημιουργίας ‘’Μύθι Μύθι Παραμύθι’’ θα καθοδηγήσει τα παιδιά να δημιουργήσουν πανό με μηνύματα για την ημέρα.

Νεάπολη Διαδρομή Λαμπαδηφορίας για τη Νεάπολη: Κεντρική Πλατεία, Μπότη Σφακιανάκη, Πλατεία Ευαγγελίστριας, Πλατεία Αγίου Βασιλείου, Κεντρική Πλατεία.
Η Φιλαρμιονική Νεάπολης θα πλαισιώσει την εκδήλωση.

Στο πλαίσιο του μηνύματος που έχει υιοθετήσει φέτος η εκστρατεία «Η Ώρα της γης» ο Δήμος μας δεσμεύεται επίσης στις παρακάτω δράσεις:
«Ο Δήμος θα τοποθετήσει περισσότερους κάδους ανακύκλωσης, αν όλοι εφαρμόζουμε τα προγράμματα ανακύκλωσης!»
 «Ο Δήμος θα πρασινίσει τους κοινόχρηστους χώρους, αν διατηρούμε τις γειτονιές μας καθαρές»

Συμμετέχουν: ΠΑΟΔΑΝ, ΟΚΥΔΑΝ, Δημοτική Κοινότητα Αγίου Νικολάου, Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης, το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ελπίζω, το Τμήμα Περιβάλλοντος Δήμου Αγίου Νικολάου, το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Έκφρασης και δημιουργίας ‘’Μύθι Μύθι Παραμύθι’’, το Ωδείο Τέχνης Κρήτης, Περιβαλλοντικές Μαθητικές Ομάδες, η Οικολογική Ομάδα Μιραμβέλλου, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών ψαράδων Αγίου Νικολάου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αγίου Νικολάου, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Νεάπολης, ο Εμπορικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου και ο Εμπορικός Σύλλογος Νεάπολης κ.α. Σβήνουμε τα φώτα στα καταστήματα, στα σπίτια και στους δημόσιους χώρους και κτίρια!

Ελάτε όλοι με τα φαναράκια σας και τα μυνήματα σας!

Άγιος Νικόλαος, 21-03-2013

Γραφείο Τύπου Δ.Α.Ν.