in , , , ,

Σήμερα Αθλητές αύριο καλύτεροι Άνθρωποι

«Με την Ματιά της Μαρίας»
 
Σήμερα Αθλητές αύριο καλύτεροι Άνθρωποι
 
Ενημερωνόμαστε ,επικοινωνούμε ,μαθαίνουμε όλοι μαζί γιατί σήμερα αθλητές ,αύριο καλύτεροι άνθρωποι .Μηνύματα που πήραμε οι γονείς των παιδιών Ακαδημιών Ποδοσφαίρου του ΑΟΑΝ.
Κατόπιν πρόσκλησης με τους υπεύθυνους προπονητές του ΑΟΑΝ ,η επιστημονική ομάδα του προγράμματος ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ της ΟΠΑΠ Α.Ε. αποτελούμενη από Ψυχολόγο ,Παιδίατρο και Διατροφολόγο έκαναν μια πολύ ενδιαφέρουσα επιστημονική ενημέρωση.
2 6 16 aoan 2 p
Την Τετάρτη 1Ιουνίου στις 6 το απόγευμα ,σε αίθουσα κατάλληλα διαμορφωμένη στο γήπεδο 5Χ5 του Μιχαήλ Μπρόκου που βρίσκεται στην περιοχή Σταυρός Αγίου Νικολάου. Την ενημέρωση ξεκίνησε η κ.Ειρήνη Κωστάκη Ψυχολόγος λέγοντας πως ο αθλητισμός βοηθάει την Ψυχολογία του παιδιού στο να κάνει φιλίες ,να έχει κοινούς στόχους ,συνεργασία ,διασκέδαση ,ανάπτυξη του εαυτού του, αυτοπεποίθηση και μέτρο σύγκρισης .
 
Όμως εξήγησε και τις δυσκολίες που μπορεί να προσφέρει ο αθλητισμός στο παιδί όπως πίεση, σχόλια ,άμυνα ,και κάποιες φορές απογοήτευση λόγω μεγαλύτερων προσδοκιών .Τόνισε ότι οι γονείς πρέπει να είναι κοντά στα παιδιά ,να τα ενθαρρύνουν και να προσπαθούν για το καλύτερο .Να υπάρχει καλή σχέση και συνεργασία γονέα και προπονητή τονίζοντας στα παιδιά την αξία των αγώνων και όχι το αποτέλεσμα .
 
Συνέχισε την ενημέρωση η κ. Ειρήνη Μπιμπάκη Παιδίατρος με λόγο απλό και ξεκάθαρο έτσι ώστε οι γονείς να μπορούν να κατανοήσουν τι επηρεάζει την υγεία των παιδιών .Βασικό στοιχείο είναι η πρόληψη ,κάνοντας εργαστηριακό έλενχο στα παιδιά ανά έτος και συχνή ενημέρωση .Τόνισε ότι τα παιδικά ατυχήματα μετά από έρευνα έχει δείξει ότι γίνονται μέσα στον χώρο του σπιτιού περισσότερο με ποσοστό 80% ,όπως πτώσεις ,πνιγμοί ,δηλητηριάσεις, ηλεκτροπληξία, εγκαύματα, τραυματισμοί κλπ. Έξω από το σπίτι το ποσοστό ατυχημάτων είναι λιγότερο στο 20%.Όπότε σύμφωνα με την έρευνα οι γονείς πρέπει να ανησυχούν λιγότερο για δράσεις εκτός σπιτιού και να ενθαρρύνουν περισσότερο τα παιδιά .Επίσης λόγω των συχνών παιδικών ασθενειών που υπάρχουν καλό είναι η χρήση εμβολίων για μείωση εκδήλωσης τους.
 
Η κ. Δέσποινα Δασκαλάκη Διαιτολόγος-Διατροφολόγος έκλεισε την ενημέρωση μιλώντας για το ποια είναι τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τα παιδιά που αθλούνται όπως σίδηρος ,ασβέστιο και πρωτεΐνες .Εξήγησε πόσο σημαντικό είναι το πρωινό στην διατροφή των παιδιών έχοντας καλή απόδοση στα μαθήματα και στον αθλητισμό γεμίζοντας τις άδειες δεξαμενές του οργανισμού μετά από την μακρά νύχτα. Να λαμβάνουν δεκατιανό ,μεσημεριανό  και απογευματινό γεύμα προ ύπνου. Μίλησε και για την σημασία του νερού στον οργανισμό επισημαίνοντας  ότι η μη σωστή κατανάλωση έχει συνέπειες αφυδάτωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε ενημέρωση οι επιστήμονες έδειχναν ενδιαφέρουσες ενημερωτικές παρουσιάσεις και έδιναν τον λόγο στους παρευρισκόμενους να υποβάλλουν τα ερωτήματα τους, λύνοντας έτσι τυχόν απορίες τους. Επίσης δόθηκαν ερωτηματολόγια που αφορούσαν τις τρείς ενότητες που έγινε ενημέρωση .Παρατήρησα ότι οι ερωτήσεις ήταν ενδιαφέρουσες αλλά και πρόκληση για τους γονείς με εμφανές προβληματισμό στο αν τηρούνται όλα αυτά που προαναφέρθηκαν.
 
Μπράβο λοιπόν σε όλη την επιστημονική ομάδα του ΟΠΑΠ Α.Ε. και στους υπεύθυνους των ακαδημιών ποδοσφαίρου του ΑΟΑΝ και ευχή όλων να γίνονται συχνά παρόμοιες ενημερώσεις για την σωστή καθοδήγηση και το καλό των παιδιών μας .!!!
 
 
                                                                      ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΩΤΑΚΗ
2 6 16 aoan 3 2 6 16 aoan 4p