in , , ,

Σάντος: Φάγαμε γκολ της πλάκας

Ο Φερνάντο Σάντος μετά την ήττα από την Κολομβία τόνισε μεταξύ άλλων ότι η ήττα με 3-0 δεν είναι αφορμή για αλλαγές, αιτιολογώντας τη θέση του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός στους εκπροσώπους του Τύπου στο Αρακαζού της Βραζιλίας:
Σχολιάζοντας την αμυντική γραμμή της ομάδας κόντρα στην Κολομβία και το αν υπάρχουν προσωπικές ευθύνες, τόνισε: “Δεν είναι θέμα προσώπων η άμυνα. Θα πρέπει να διορθώσουμε όποια λάθη έγιναν”.
Κληθείς να σχολιάσει τον επόμενο αντίπαλο της Εθνικής, την Ιαπωνία με την οποία το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αγωνίζεται την προσεχή Πέμπτη στη μία μετά τα μεσάνυχτα, δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.
Για τους λόγους που επέλεξε το Αρακαζού για να αποτελέσει τη βάση της Εθνικής ομάδας, είπε: “Οι κλιματικές συνθήκες στα γήπεδα που παίζουμε είναι παρόμοιες με αυτές που αντιμετωπίζουμε εδώ. Από εδώ οι πτήσεις στα γήπεδα είναι 45 λεπτά. Αν πηγαίναμε στο Σαο Πάολο θα κάναμε ταξίδια πολλών ωρών”.
Για το αν έφταιξε η επιλογή προσώπων για την ήττα από την Κολομβία, ξεκαθάρισε: “Οι επιλογές προσώπων ήταν σωστές. Δεν θα πρέπει να ασκούμε κριτική σε αυτούς που έπαιξαν. Ήταν καλοί οι ποδοσφαιριστές. Τα γκολ τα δεχτήκαμε σε στιγμές αδράνειας. Δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα αλλά η αντιμετώπιση τη δεδομένη χρονική στιγμή που δεχτήκαμε τα γκολ. Αν θυμηθώ το φιλμ του αγώνα ο Καρνέζης έκανε μια δυο επεμβάσεις. Μας προβληματίζει το γεγονός ότι δεχτήκαμε γκολ με πολύ λίγες φάσεις, όπως μας προβληματίζει και το ότι δεν σκοράραμε.
Είναι κρίμα ότι δεχτήκαμε γρήγορα το πρώτο γκολ και στη συνέχεια είχαμε τον έλεγχο. Κάναμε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες. Η εικόνα ήταν ότι μπορούσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πολύ δυνατά. Δυστυχώς φάγαμε ακόμη ένα φτηνό γκολ. Μετά και την χαμένη ευκαιρία του Γκέκα το ηθικό της ομάδας είχε πέσει και ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε.
Όταν χάνεις με 3-0 δεν μπορείς να μιλήσεις για καλή απόδοση, δεν μπορείς να μιλήσεις για δικαιοσύνη. Θα πρέπει να δούμε τι δεν πήγε καλά και τι δεν πήγε καλά για να τα διορθώσουμε όλα στον επόμενο αγώνα”…
πηγη pamesports.gr